fredag den 14. februar 2014

En sikker (og alt for nem) dessertforkælelse

I onsdags fik jeg lyst til (læs: behov for) at lave en lækker dessert og lege at vi voksne også havde vinterferie - eller ihvertfald fejre at weekenden var tættere på en den var i tirsdags :o)

Jeg havde nogle æggehvider i køleskabet der snart var overdue, så det blev med dem som udgangspunkt at jeg gik i sving.
Det endte med at blive til en nødde/marcipan/marengsbund med flødeskum og bananer på toppen.
Mums altså, det er bare en sikker vinder hos mine smagsløg og når det skal gå lidt stærkt
Det smarte er at bunden fint kan laves dagen i forvejen eller fryses ned. Den færdige kage smager også fuldstændig fabelagtigt dagen derpå (hvis altså den overlever i køleskabet så længe :o))

Jeg har før lavet en lignende bund, den kan du se her i en sommerversion.
Denne gang tilføjede jeg lidt flere æggehvider og marcipan, men det blev den nu ikke ringere af..
Flere har efterspurgt opskriften på Instagram (@mormedmegetmere) og jeg vil da skynde mig at dele den med Jer, den vil jo klart gøre sig godt som en weekenddessert også :o)

Du skal bruge:
4 1/2 æggehvider (det passer med 3 bægre af den slags jeg køber)
150 gr. flormelis
150 gr. mandler (skift gerne nogle af mandlerne ud med hasselnødder)
40 gr. marcipan
15 + 15 gr. god mørk chokolade
1/4 l. piskefløde
Frugt (f.eks. 2 bananer som på billedet)

Sådan gør du: 
Blend nødderne til mel, enten i en blender, minihakker, foodprocesser eller med en stavblender.
Bland flormelis og mandelmel godt sammen.
Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft)
Klips et ark bagepapir fast i bunden af en springform. Hvis ikke den har slip-let sider er det en god idé at smøre siderne med lidt smør og drysse med sukker
Pisk hviderne helt stive og vend derefter mandel/flormelismassen forsigtigt i, lidt ad gangen. Hak chokoladen, riv marcipanen og vend det i dejen.
Fyld dejen i springformen og sæt den i ovnen i ca. 35-40 minutter alt efter størrelsen på din springform. Når den er flot gylden ovenpå er den færdig.
Tag bunden ud af ovnen og lad den afkøle i formen.
Pisk flødeskum, smør det ud ovenpå og drys med det du har lyst til eller har i frugtskålen. Kiwi, banan, jordbær, blåbær, brombær, fersken, ananas - kun fantasien sætter grænsen :o)
Hak derefter lidt chokolade og drys ud over frugten
Mums :o)


Rigtig god weekend til Jer alle

13 kommentarer:

  1. Pyha, den ser god og usund ud :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Christina.
      Nej man skal ikke spise den for sundhedens skyld, det er nok bedre at nyde den :) Men der er trods alt ikke smør eller andet fedststof i ;)

      Slet
  2. MUMS. Det skal da vist prøves. Og så på sådan en Valentinsdag, hvor man gerne må forkæle både manden og sine smagsløg...

    SvarSlet
  3. Åh, nu er jeg jo næsten nødt til at lave dessert i aften :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja gør det - det er jo også Valentines Day :)

      Slet
  4. Super god slappe af weekend:-)

    Lækker dessert og nem, tror jeg vil prøve den på søndag og tilføje lidt friske mandariner så den får lidt syre til alt det søde:-)

    Tina
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja den er nem og skøn. Mandariner vil helt sikkert også være en god frugt på toppen :o)

      Slet
  5. Den ser lækker ud. Tak for opskrift måske det skulle prøves

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, jeg kan ihvertfald klart anbefale den :o)

      Slet
  6. Tak fordi du delte din opskrift(:
    Jeg har prøvet at lave den i dag.
    Du kan se min på min blog, hvis du har lyst(:
    http://dyreglad-pige.blogspot.dk/2014/02/lkker-dessertkage.html

    Men den er rigtig god(:
    Så var dejligt, du ville dele den med os andre.

    www.dyreglad-pige.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak for link, den ser god ud. Dejligt du kunne bruge opskriften
      Rigtig god dag

      Slet
  7. Tak for opskrift. Jeg lavede den til min datters fødselsdag - og den var SÅ god!
    Kh. Louise

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...