torsdag den 27. februar 2014

Banana Chocolate Chip Cookies

Indimellem, når hverdagen behøver en smule forsødelse og der kan findes tid til det midt i al travlheden, kan jeg finde på at sætte en lille lækkerhed i ovnen som bonus til eftermiddagshyggen.
I går var en af de dage. Jeg har forsøgt mig med at gøre den klassiske og helt fantastiske chocolate chip cookie en smule sundere og dermed også lidt mere hverdagsaccepteret.
Jeg har reduceret lidt på smørmængden, skiftet noget af sukkeret ud med en banan og erstattet melet med boghvedemel.

Da jeg bagte dem første gang for et par uger siden var de hurtigt væk. Da drengene kom hjem i går fik de hurtigt store øjne da de så hvad der ventede dem på bordet :o)
Spørger jeg det kritiske dommerpanel er de godkendt med tommelen vendt helt i vejret og jeg vover mig derfor ud i at dele opskriften med Jer :o)

De bliver dejlige sprøde i kanten, svampede og chewy indeni.
Boghvedemelet gør at de er glutenfri, hvis altså du også sørger for at bruge glutenfri havregryn og bagepulver.

Til 9 cookies skal du bruge: 
75 gr. smør
75 gr. brun farin
50 gr. sukker
1 æg
1 tsk vanillepulver
110 gr. boghvedemel
1 tsk. bagepulver (evt. glutenfri)
1 tsk. salt
75 gr havregryn (evt. glutenfri)
50 gr. mørk chokolade
1 (moden) banan
Evt. 2 spsk kokosmel

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Rør smør, sukker og brun farin sammen til en ensartet masse (jeg bruger min røremaskine). Tilsæt ægget og sørg for at det bliver rørt godt ud i massen. Bland mel, bagepulver, salt og vanillepulver i en lille skål og hæld det derefter i smørmassen. Rør godt rundt. Mos bananen med en gaffel, rør den i sammen med havregryn og grofthakket chokolade. Tilsæt kokos hvis du synes
Fordel dejen i 9 lige store klumper på en bageplade med bagepapir. Flad klumperne ud til cookies
Bag kagerne i ca. 20 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem afkøle 5 minutter på bagepladen og læg dem derefter over på en rist og lad dem afkøle helt.

Nydes gerne med et glas mælk, en kop kaffe eller en smoothie :o)

12 kommentarer:

  1. YAY, så kom den på, og jeg har dælme alle ingredienserne. Inkl. boghvedemel utroligt nok :)

    SvarSlet
  2. Uhm, hvor bliver jeg lækkersulten!
    Jeg må gemme opskriften til om tre måneder, når jeg må smovse i den slags igen ;-).

    SvarSlet
  3. Kan man mon erstatte boghvedemelet med alm hvedemel ? Jeg har ellers mange melsorter i skabet, men ikke lige boghvede.... :o(

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det kan du sagtens. Måske du så kun behøver 100 gr hvedemel da det suger lidt mere end boghvedemel. Hvis de skal være lidt grove kan du bruge 25 gr fuldkornshvedemel og 75 hvedemel ;)
      God fornøjelse med bagningen

      Slet
    2. Hej Pernille. Så havde vi endelig en godt moden banan der trængte til at blive brugt, så i dag har vi bagt dine cookies. Jeg lavede dem præcis som du foreslog med 25 g fuldkornshvedemel og 75 g hvedemel og det var helt perfekt! De smagte supergodt og fadet blev støvsuget....! ;-) Tak for en rigtig god opskrift, som kommer til at gå igen og igen i vores familie... :-) Kh Pernille

      Slet
    3. Ej hvor dejligt at høre. Tusind tak fordi du tog dig tid til at give en tilbagemelding, det sætter jeg meget stor pris på
      Rigtig god dag og ny uge
      Kh

      Slet
  4. Uh lækre... Boghvedemel må dog lige indkøbes før de kan prøves :0) Har aldrig smagt banan i en cookies før

    SvarSlet
  5. Hej Pernille, ser så lækre ud og vil prøve at bage dem til min Vilhelm's 3 års dag snart. Kan jeg mon bage dem 2-3 dage i forvejen? Hilsen Karen-Marie (@karenmariemunk)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Karen-Marie.
      Du får lige svaret her også, selvom du har fået det på IG, måske det kan være til gavn for andre også :o)

      Jeg vil ikke umiddelbart anbefale at bage disse flere dage i forvejen, de er allerbedst når de er friskbagt. Det kan bedre gå at gemme dem lidt hvis du bager den traditionelle chocolate chip cookies
      http://mormedmegetmere.blogspot.dk/2013/09/chocolate-chip-cookies.html

      Rigtig god fødselsdag
      :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...