fredag den 14. juni 2013

Mandelmarengs med flødeskum og danske øko jordbær

Sidste weekend var vores lørdagsdessert en mandelmarengskage med flødeskum og danske øko jordbær!
(Alt for) nem at lave men smager som noget man har proppet masser af kærlighed i - og så smager den af sommer!

Nu er det snart weekend igen, så jeg tænker det er et passende tidspunkt at få sendt opskriften ud i æteren, til andre der får lyst til lækker weekendforkælelse :o)

Opskriften er på 1 bund
Du skal bruge: 
150 gr. mandler
150 gr. flormelis
3 æggehvider
15 gr. chokolade

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft)
Sæt/klips bagepapir fast i bunden af en springform (diameter ca. 20-25)
(Hvis ikke du bruger en slip let springform anbefaler jeg, at du smører siderne et par cm op fra bunden med en smule smør og drysser lidt sukker rundt - så slipper bunden lettere bagefter)
Mal mandlerne med en kaffekværn, blender, foodprocesser, håndmixer eller hvad du har i skabet, der kan klare opgaven :o)
Bland flormelis godt sammen med mandel"melet".
Pisk æggehviderne stive og vend nøddeblandingen i hviderne lidt af gangen og forsigtigt. Når det er blandet til en ensartet masse hakkes chokoladen og vendes i.
Hæld massen i springformen og put den i ovnen i ca. 40 minutter.

Afkøl bunden inden du arbejder videre med den. Der er masser af muligheder for tilbehør til denne bund.
Helt enkelt og lækkert kan den serveres med letpisket flødeskum og friske jordbær og et drys hakket chokolade / lakrids / kokos / nødder eller hvad man nu er til :o)

Jeg lavede en lignende bund for et par måneder siden, bare med hasselnøddekerner. Se mere her

Rigtig god weekend ønskes I alle herfra!

2 kommentarer:

  1. Den ser bare så sommerlig og lækker ud, den glæder jeg mig til at lave. Tusind tak for opskriften :)

    - og så må jeg endnu engang komplimentere dig for de lækre madbilleder og retter du præsenterer for os, det er en fornøjelse at følge dig. Ha en skøn weekend :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...