lørdag den 28. juni 2014

Pavlova med rabarberskum og bær

Et af de helt store sommerhit herhjemme er Pavlova. Det er bare altid en vinder. Og (alt for) nemt at lave.. ;o)

I går fejrede vi weekenden og at vi - endelig - har fået shoppet gulv til hele 1. salen.
Det bliver VIRKELIG godt - når altså alt det hårde arbejde er overstået, men nu er vi ligesom i gang..

Flere har spurgt til opskriften på IG, og den kan sagtens tåle at blive nævnt igen.

Den Pavlova opskrift jeg normalt arbejder ud fra kan du se lige her.
I går lavede jeg den dog uden nødder, da jeg havde så mange forskellige bær jeg gerne ville have i spil, at det hurtigt kunne blive rodet hvis jeg gik all in alle steder.

For variationens skyld laver jeg også indimellem denne Pavlova version med kakao og bananer. Den kan virkelig også anbefales!

Lige nu bugner rabarber højbedet, så i går skulle de selvfølgelig indarbejdes i desserten.
Jeg satte derfor en rabarberkompot over at koge da jeg kom hjem fra arbejde, så den kunne nå at køle af til desserttid. Virkelig lækkert og et hit omkring bordet

Opskrift på rabarberskum

Du skal bruge: 
3-5 stængler rabarber (kan også sagtens være rabarber fra fryseren, hvis du laver det udenfor sæson)
1/2 tsk vanillepulver
1-2 spsk vand
2 spsk sukker
1/2 tsk nonoxal til at neutralisere oxalsyren i rabarber (så der ikke "kommer hår på tænder og tunge" eller rabarbereksem )

1/4 l fløde

Sådan gør du:
Vask stænglerne og skær dem i bidder på 2-3 cm. Put alle ingredienser i en gryde og lad det koge sammen ved middel varme. Lad det herefter koge lidt ind.
Hæld det i en skål og sæt det på køl og lad det blive helt koldt.
Pisk derefter fløden til blødt skum og vend rabarberkompotten forsigtigt i med en dejskraber.
Fordel det på den færdigbagte og afkølede marengsbund.
Pynt med bær efter sæson eller lyst.
I går brugte jeg ribs, skovjordbær og jordbær fra haven. Og tilføjede lidt granatæble og chokolade.
Jeg kan ret godt lide at give alt det søde lidt modspil med ribs, rabarber og granatæble

Skøn både som eftermiddags- og aftendessert og smager af SOMMER :o)

Rigtig god weekend!

3 kommentarer:

  1. Nonoxsal til at?? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh ja, tak for at minde mig om at jeg blev afbrudt midt i en sætning, jeg har opdateret ovenfor.
      Det er ikke sådan når jeg skal skrive indlæg og svare på børnespørgsmål samtidig ;o)
      God søndag

      Slet
  2. Fantastisk og skøn dessert som både vi og gæsterne var vilde med. (4pers og ikke en krumme tilbage;))
    Tak for inspiration og en god blog!
    Dejlig aften til dig og dine kære.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...