I pinsen lavede jeg denne lækre, nemme sommerdessert med jordbær og rabarber fra haven.
Måske en slags udvidet udgave af rødgrød med fløde.. Denne er med sprøde havregryn og lidt trifliagtig
Det tog ca. 2,5 minut, fra jeg satte glassene på bordet til de var tomme igen, så jeg vil kalde det en succes ;o)
Ret let at lave og med få ingredienser. Og et friskt punktum på en god middag eller som startskuddet på en hyggelig aften
Flere af jer har efterspurgt en opskrift, så den kommer her i upræcis form, da jeg laver den på gefühl alt efter hvor mange rabarber/jordbær højbedene har leveret.
Det skal du bruge:
Nogle stængler rabarber og/eller en stor håndfuld jordbær
Et par skefulde sukker, alt efter hvor surt du kan lide det. Jeg bruger næsten ikke noget sukker
1 spsk vand
1 tsk Nonoxalsyre (så du undgår rabarber"eksem" på tænderne og i munden)
1 tsk vanillepulver
2 dl havregryn (bland gerne speltflager eller rugflager i, for lidt mere bid)
30-40 gr. smør
Et par skefulde sukker
1/4 l fløde
Evt. lidt grofthakket mørk chokolade
Sådan gør du:
Skyl rabarberne og skær enderne af. Skær i små stykker. Har du også jordbær, nippes det grønne af og de skylles og skæres i halve.
Put det i en gryde sammen med sukker, vand, vanille og nonoxalsyre.
Bring det langsomt i kog og lad det koge ind i ca. 15-20 minutter til det bliver mere fast og frugten bliver lidt mere som mos. Jeg kan godt lide når man kan smage at det faktisk er lavet af frisk frugt, så jeg lader frugtstykker være, men kan du ikke lide det kan du blende massen.
Sæt det på køl. Det skal være koldt før du kan arbejde videre med det.
Smelt smør og sukker på en pande. Sørg lige for at panden er heeeelt ren og ikke lugter af løg eller lignende, så kommer havreknaset også til at smage af det ;o)
Når det er smeltet godt sammen blandes havregryn rundt og varmes igennem til det begynder at blive sprødt. Rør rundt undervejs, det må ikke brænde på.
Lad det afkøle på et stykke bagepapir.
Pisk fløden til let skum, endelig ikke for meget
Når bærkompotten er kølet af kan desserten samles. Men vent til kort før servering, ellers bliver havregrynene bløde.
Saml de tre lag, f.eks. i små glas. Først bærkompot, så havregryn og flødeskum og gentag.
Jeg drysser lidt grofthakket mørk chokolade på toppen
Og så er der bare tilbage at nyde smagen af sommer, gerne i en solplet på terrassen :o)
Denne dessert kan også findes frem når sommeren er forbi. Rabarber og jordbær fra fryseren fungerer også fint og kan hive lidt sommerstemning frem når man trænger til det :o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar