torsdag den 17. april 2014

Opskrift på speltbrød

Er der noget bedre end friskbagt, lunt brød med smør og en god skive ost? Eller lidt chokolade der smelter langsomt ovenpå? 

Uanset hvor meget jeg prøver har jeg altså svært ved at undvære en god skive brød indimellem. Til hverdag spiser jeg ikke brød til morgenmad, men i weekenden siger jeg sjældent nej til hjemmebag på morgenbordet

Dette speltbrød er en af favoritterne når vi skal eftermiddagshygge eller om morgenen, når jeg har glemt at sætte dej til koldthævning dagen i forvejen. Både fordi det er let at lave og fordi det ikke tager så lang tid. 

Jeg tænker at påskeferien kan være en god anledning til lidt morgen- eller eftermiddagshygge, måske efter nogle timer i haven, så her får I opskriften :o)

Du skal bruge
500 gr. speltmel
200 gr. groft speltmel
15 gr. gær
1 spsk honning
6 dl lunkent vand
1 tsk salt
evt. sesamfrø

Sådan gør du
Smør en brødform med smør og sæt den til side mens du laver dejen
Kog lidt vand (f.eks. i en elkedel) og bland det i koldt vand til du har 6 dl lunkent, håndvarmt vand.
Hæld 1,5 dl vand i en lille skål, opløs gæren i vandet og tilsæt 1 spsk honning og rør rundt indtil honningen er opløst. Lad blandingen stå i ca. 10 minutter til den skummer
Bland mel og salt godt sammen i en stor skål og lav en fordybning i midten. Hæld honningvandet og resten af det lunkne vand i hullet. Nu er det så tid til at massere dejen ;o)
Bland mel og vand godt sammen og bliv ved i ca. 5 minutter til dejen er smidig, elastisk og ensartet. Dejen vil være ret blød og "tynd" og det skal den også være
Hæld dejen op i formen og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
Drys evt. med lidt sesamfrø inden du sætter det i ovnen
Tænd ovnen på 180 grader varmluft og bag brødet i 35-40 minutter til det er gyldent
Hæld brødet ud af formen og lad det afkøle på en rist. Det er lettest at skære når det er afkølet

Og så er det ellers bare med at læne sig tilbage i en god stol og nyde en (lun) skive med smør, pålægschokolade, nutella, marmelade, ost, leverpostej eller hvad man nu craver :o)

Rigtig glædelig skærtorsdag!

6 kommentarer:

  1. Uhnnn ser SÅ lækkert ud!

    SvarSlet
  2. Hej, jeg er Hendrika og bo i Holland. Jeg kan kun snakker og skriver lidt Dansk. Tusind tak for den her opskrift til speltbroed. Jeg har lavet det i dag og det dufter og smager vidunderlig! I morgen vil jeg proeve den met hele hvede. Jeg tror jeg vil lave mange mere mad med dine opskrifter! :D Tak og til naeste gang!

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...