onsdag den 1. maj 2013

Sommer på glas

De dage hvor solen ikke skinner udenfor, er det godt at have lidt solskin og sommer på glas.

Derfor laver jeg indimellem en omgang bærkompot mere eller mindre uden sukker og så har vi det til de sunde bananpandekager og havregrynene om morgenen.

Det er ret så populært herhjemme og hvis man lukker øjnene og kører en skefuld indenbords er det næsten som at sidde en dejlig sommeraften og nyde jordbær med mælk :o)

Det smager også skønt på friskbagte boller og det gode er, at det er bær i sin rene form og uden konservering osv. som der ellers er i marmelade og lignende.

En decideret opskrift kan jeg nok ikke videregive for det bliver altid lavet på gefühl, men det er noget med at putte frosne eller friske bær og f.eks. æble i tern i en gryde med et drys vanillepulver (ikke vanillesukker) og evt. lidt sukker, hvis man ikke kan lide at det er lidt syrligt (det elsker vi herhjemme)
Put et par skefulde vand i bunden og lad det koge uden låg i ca. 15-20 minutter til det er mørt og lækker og nyd den skønne duft der breder sig i køkkenet imens :o)

Put det på glas som det er med de rustikke klumper eller blend det til en lækker bær-sovs og stil på køl

Rigtig god 1. maj til Jer alle!

4 kommentarer:

  1. Mmm det ser lækkert ud :) Det vil jeg prøve.

    SvarSlet
  2. Lækkert og haps - det vil jeg lave - lyder så lækkert!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er virkelig godt og nemt at lave - og med det gråvejr vi har haft de sidste par dage er det lækkert at have lidt sommer i køleskabet :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...