tirsdag den 7. maj 2013

Lyndessert - Pavlova med marcipan, chokolade, nødder og bær

Indimellem kan det være rigtig dejligt at have en hurtig dessertopskrift i ærmet - på den anden side kan det også være farligt haha :o)

Pavlova er en af mine favoritter når det skal gå stærkt, men smage som om man virkelig har kælet for det
Ingredienslisten er kort og udførelsen tilsvarende.

Det smager skønt af forår og sommer med friske bær, men hvis det ikke lige er sæson for det, fungerer det også helt fint med optøede bær fra fryseren!

Her kommer min opskrift på pavlova med bid. Hvis du ikke er til nødder eller chokolade kan det sagtens udelades, så kan du evt. tilsætte lidt extra marcipan i stedet, men jeg kan godt lide at det knaser lidt :o)

Det skal du bruge

150 gr. flormelis
1/2 tsk eddike
3 bægre æggehvider (a 1 1/4)
100 gr. marcipan
15 gr. mandler
10 gr. chokolade (gerne mørk)

1/4 l piskefløde
Bær

Sådan gør du
Start med at rive marcipanen og hakke chokolade og nødder groft. Det er godt at have klar til hviderne, da de ikke har godt af at stå og vente for længe når først de er pisket stive.
Pisk hvider, eddike og halvdelen af flormelis til det er stift. Tilsæt sidste halvdel flormelis og pisk igen til det er stift.
Vend marcipan, chokolade og nødder forsigtigt men hurtigt ind i hviderne med en gummiskraber
Fordel det på en bageplade med papir. Diameter ca. 20-25
Bag i ovnen (ikke varmluft) ved 150 grader i 35-40 minutter til den er svagt gylden ovenpå men sej og lækker indeni

Når marengsen er afkølet pynter du med flødeskum og bær - og også gerne lidt hakket chokolade :o)

En skøn dessert der smager af sommer, kan man ønske sig mere? :o)

Rigtig god solskinsdag

10 kommentarer:

  1. Det ser sørme sommerlækkert ud.. Har du erfaring med, om man kan lave marengsen dagen inden? Vi får nemlig gæster i morgen, så det kunne være rart at have styr på det meste i dag :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det tror jeg sagtens du kan - og så bare vente med at pynte den med skum og bær før lige inden servering :)

      Slet
  2. Det er også en af mine yndlingsdesserter. Om vinteren er syltede kirsebær et hit. Eller om sommeren med flødeskum vendt med hindbærcoullis og så friske bær på toppen. Mhhhmmm

    SvarSlet
    Svar
    1. Mmm ja det lyder også vildt lækkert! Det er jo faktisk kun fantasien der sætter grænser for hvad man putter ovenpå :o) Mums

      Slet
  3. Det sr så lækkert ud, den er helt klart på listen over ting jeg gerne vil prøve at bage :-)
    Knus fra Heidi
    www.ehv16.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Heidi :o)
      Og så er den tilmed nem at lave så der er (ups, desværre) ingen undskyldninger :o)

      Slet
  4. Svar
    1. Do it :o) Jeg får også lyst til at lave en mere når jeg ser billederne af den :o)

      Slet
  5. Namme nam.. og med marcipan, jeg laver en lign. men uden marcipan og nødder, det må prøves :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mmm ja det smager virkelig skønt med marcipanen der gør den endnu mere klæbrig karamel lækker og nødderne der knaser lidt :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...