fredag den 1. marts 2013

Mad der steger mens vi leger

Chicken nuggets med pommes og hjemmelavet ketchup
Tundeller med ovnbagte grøntsager, tomatsalat, granatæblekerner og skyr rørt med paprika og hvidløg
Æggemuffins
Farsbrød med grove kartofler bagt i ovnen
Frikadeller bagt i ovnen, ovnbagte grøntsager og grønkålssalat
Mexikansk kyllingelasagne
Ovnbagt kyllingebryst med pommes og guacamole/ærtedip
Grovtærte med kyllingebacon
Jeg er ret pjattet med mad der kan forberedes hurtigt og som så ellers kan passe sig selv i ovnen mens drengene og jeg hygger, leger og tumler - eller jeg har tid til at lave salat eller tage opvasken hvis det er mænnerne der har godt gang i legen :o)

Ovenstående er eksempler på, forslag og inspiration til sådanne retter. Der er maaange flere...

Til mange af retterne hører der bagte kartofler/gulerødder/rødbeder til. Det er så nemt lige at sætte i ovnen sammen med kød-delen
Jeg skræller og skærer grøntsagerne i stave, dupper dem med køkkenrulle og vender dem med olivenolie i en skål - ikke meget olie, bare lige så de alle får et dup
Hælder dem på en plade og drysser med salt, peber og krydderier efter smag - vi er vilde med paprika og chili herhjemme

Har du nogle favorit "Maden steger mens vi leger" retter? :o)


8 kommentarer:

  1. Uhm, du laver de lækreste retter!
    Vi er ret glade for lasagne herhjemme, som først skal stå og trække og dernæst i ovnen - det giver masser af god legetid:-)

    SvarSlet
  2. Det er simpelthen altid sådan nogle inspirerende madbilleder, du lægger op.
    God weekend til jer!

    SvarSlet
  3. Farsbrødet lignede lige forloren hare... åh det er længe siden jeg har fået det. Mon det snart skal på madplanen :-) dejlige madbilleder!

    SvarSlet
  4. Skønne billeder! Vi er også glade for ovnbagte kartofler/grønsager - det er som om de glider nemmere ned hos de mindste i vores husholdning, end de kogte... ;o)

    Jeg plejer at skære dem ud og putte dem i en (skralde)pose, lidt olie i og krydderier efter smag, give dem en god rystetur og så ud på en bageplade eller i en bradepande. Så skal der ikke bruges nær så meget olie, som hvis man drypper det udover, når kartoflerne/grønsagerne er hældt på pladen først.

    SvarSlet
  5. Det er så inspirerende at læse dine madindlæg (også de andre selvfølgelig...) Jeg lavede dine kyllingenuggets, og det blev virkelig gode - tror også jeg skal prøve kyllingelasagnen.

    Vi er blevet ret glade for diverse gryderetter her hen over vinteren, de kan også bare stå og simre på komfuret mens der hygges nog leges...

    SvarSlet
  6. Det er helt vildt, at du formår at lave så lækker mad i hverdagen. Jeg er også meget glad for dine mad-indlæg, der er virkelig meget god inspiration :o)

    SvarSlet
  7. Kan man blive adopteret af dig? I så fald vil jeg ret gerne det.

    Det ser SÅ lækkert ud. Mums

    SvarSlet
  8. Har lige lavet dine nuggets her til aften, og nøj hvor var det rart at der for en gangs skyld blev spist kød uden skrig og skrål fra min datter. Lækkert! :) /Maria

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...