onsdag den 28. maj 2014

Min nyfundne kærlighed..

Jeg havde nok ikke lige regnet med at jeg skulle blive havefreak, men heldigvis kan man ikke forudsige alt!
Haven er ikke så tit nævnt her på bloggen, men i dag har den fået et helt indlæg tilegnet sig, for jeg har lyst til at fortælle lidt om min nyfundne kærlighed, der giver mig så meget glæde hver dag!

Sidste år byggede vi tre højbede i lærketræ for at se om de grønne fingre ville vokse frem i takt med planterne. Det gjorde de sørme!
I år har vi været "nødt til" at udvide samlingen med to højbede mere, og havde der været plads til flere havde jeg ikke tøvet et øjeblik!

Vi har derudover plantet masser af bærbuske der allerede skyder som vilde krabater og nyder at vi har fået vores pæretræ på ret køl igen. Sidste år kom der 1 pære på træet og den smagte eventyrligt, så vi ser frem til mange flere i år :o)
Vores to æbletræer blomster smukt og kastanjetræet drysser hvidt sommersne over hele græsplænen.
Desserterne gror lystigt i højbedene; rabarber, jordbær og skovjordbær i fuldt flor.
Gulerødder, ærter, porrer, salat og krydderurter pibler frem og strækker sig mod himlen, højere og højere for hver dag.

For tiden tager jeg en runde i haven hver dag, for der sker noget derude hele tiden.
Jeg havde ikke troet at det kunne give sådan en ro.. Jeg stornyder de rene linjer, de lige rækker, duften, ja det hele!

På sin vis burde det måske ikke komme bag på mig at jeg ville ELSKE selv at kunne levere grønt til madlavningen, for jeg elsker jo virkelig at stå i køkkenet - og økologi..
Jeg havde måske frygtet at det ville kræve en helt masse arbejde og at det ville tage al min tid, men i stedet nyder jeg de små pauser når jeg går og nusser lidt ude i haven, specielt når det er sammen med mine tre drenge <3

Sidste år nød vi alle, at drengene kunne gå direkte ud i haven om eftermiddagen og hive en gulerod op som eftermiddagssnack - og når crumbletrangen var ustyrlig kunne nogle rabarber eller jordbær hentes ind. Mums
Jeg glæder mig til sommeren for alvor rammer os!

De fine fodboldmål byggede Anders sidste år og de bliver flittigt brugt hver eneste dag.
Det er altså virkelig fedt med et paradis lige uden for døren - kan I mærke min latterligt vilde entusiasme? Jeg er helt ekstatisk :o)

Rigtig god onsdag til jer alle.
Jeg glæder mig til en fridag i morgen :o)

15 kommentarer:

 1. Boy, do I know it! Jeg kunne nærmest copy-paste til et indlæg på min blog - bortset fra at jeres have er længere fremme end vores - for jeg havde slet ikke lure, at vores lille haveprojekt ville gribe så meget om sig, men jeg stornyder mine daglige vanderunder og at lære vores dreng, hvordan man bare "nusser" krydderurterne og så får duften frem og man kan nå og hyggesnuse til sine fingre. Jeg kan.ikke.vente, til vi plukker de første frugter og bær. Der er dælme sket meget med vores have, siden I var forbi til event :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, det er så skønt. Og en fantastisk læring for de kære små at følge med :o)

   Slet
 2. Jeg synes nu altså også det er RET hyggeligt, om end vi ikke har lige så meget. Det er blevet udvidet med lidt jordbærplanter og et figentræ i år, så jeg håber det giver gevinst. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh et figentræ lyder heller ikke dårligt! Måske jeg skulle se nærmere på sådan ét :o)

   Slet
 3. Skønne højbede! Jeg vil godt tilstå at jeg er meget misundelig på dem :) jeg har indtilvidere kun et højbed og et lille drivhus, men håber der komm er mere til vores have for der er ikke noget bedre end egne frugter og grønsager.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er virkelig bare skønt. Håber også på et drivhus engang, men det er lidt et sats med to (tre) temmelig fodboldgale drenge i huset ;o)

   Slet
 4. Det ser simpelthen så skønt ud! Jeg havde aldrig troet jeg skulle få det sådan, men jeg ønsker mig så brændende en have lige nu, hvor vi kan dyrke nogle grøntsager. Den trang blev ikke mindre efter vi var ude at se på kolonihaver i dag. Ih hvor jeg dog ønsker vi en dag får råd til en kolonihave, som vi kan tage ud i om sommeren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå du ønsker. Det er virkelig skønt. Havde heller ikke lige troet jeg skulle blive en havenusser, men det er altså bare så hyggeligt :o)

   Slet
 5. Ja, det er simpelthen så fantastisk at have (køkken)have! Jeg går også flere ture dagligt i haven, for at tjekke hvor langt de forskellige blomster og grøntsager er. Det er så skønt at følge med i.

  Det ser ud til, at vi får vildt mange bær i år. Både hindbær, solbær, ribs og muligvis lidt brombær også på en ny busk. Det kan anbefales selv at lave stiklinger af bærbuskene. Du klipper bare en gren af og stikker i jorden (til efteråret) – nemmere bliver det ikke. De gror sundt og flot, og man får hurtigt mange buske (og bær) på den måde. :)

  Flotte højbede i øvrigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tine!
   Solbær, det mangler jeg i min have. Sådan en busk må jeg på jagt efter.
   Jeg skal helt sikkert lave masser af stiklinger til efteråret, vi har afsat et godt stort sted til masser af buske - mums :o)
   Jeg glæder mig til der kommer så mange bær at drengene kan plukke løs uden begrænsninger, men der går nu nok lige nogle år endnu

   Slet
 6. Ej hvor ser det fint ud.. Elsket også havelivet knus fra Maria // morogco.dk

  SvarSlet
 7. Ihh jeg har det på samme måde med vores have. Jeg ynder mine små runderinger og at se det hele gro - ja lige bortset fra ukrudtet ;) Jeg har desværre ikke så mange grøntsagsbede, men måske jeg kan lokke manden til at bygge nogle højbede. Tilgengæld har vi masser af gamle frugttræer og en lidt 'vild' have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt med en vild have Anita. Og de gamle frugttræer er guld værd!

   Slet
 8. He, he. Her er jeg også uventet blevet noget af et havenyder. Og nu også med høns i haven. Vores have er en rigtig familiehave, hvor der er plads til lidt af hvert, fra leg til madproduktion. Utroligt hvor "helsebringende" sådan en have kan være, både mentalt og fysisk :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...