onsdag den 28. november 2012

Durumboller

Det er ikke tit vi får "hvide" boller herhjemme, men forleden da jeg skulle bage boller til frokostsandwich fik jeg lyst til at bage durumboller

Jeg brugte dog fuldkornsdurummel i stedet for alm. durummel, så lidt grove(re) var de da :o)

Hvis du har lyst til at afprøve dem, kommer opskriften her, de er ret nemme at lave - da det er en koldthævet version har jeg delt opskriften op i dag 1 og dag 2 ;o)

Du skal bruge:
5 dl vand
10 gr øko gær
200 gr (fuldkorns)durummel
400 gr hvedemel
1 spsk olivenolie
2 tsk salt

Sådan gør du:
Dag 1: Kom vand og gær i en stor skål og opløs gæren. Tilsæt mel, olie og salt. Rør dejen sammen med en ske.
Dæk skålen med låg, film eller et fugtigt viskestykke og sæt det i køleskabet natten over

Dag 2: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Rør dejen hurtigt rundt og sæt boller på en bageplade med en ske. De flyder lidt ud så sæt dem ikke for tæt
Bag bollerne i ca. 15-20 min. til de er gyldne

Afkøl på en rist og nyd - de er gode både som morgenboller eller til sandwich - eller til en varm suppe på en kold dag :o)

2 kommentarer:

  1. Uhm, de ser gode ud de boller:) Urtekram laver bare så mange gode produkter.. Har selv lige købt deres 'smoothieblanding' med forskellige frø og kerner, den er vildt god og hurtig lige hælde i smoothie eller på morgenmaden..

    SvarSlet
  2. Tak :o)
    Ja Urtekram er godt og godt repræsenteret i køkkenskabene herhjemme :o)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...