onsdag den 24. oktober 2012

Opskrift på (nem) bærtærte

Som jeg skrev her lavede jeg i søndags ovenstående lækre tærte efter denne opskrift

Jeg er vild med bær uanset årstid, men de friske af slagsen er ikke så meget værd (eller koster en bondegård) på denne tid af året, så det er dejligt med en opskrift der giver plads til de frosne af slagsen..

Hvis du skulle have lyst til at kaste dig ud i det kommer her opskriften på denne version

Ingredienser:
250 gr. marcipan
200 gr. sukker
2 store eller 3 små æg
100 gr. hvedemel
Bær efter lyst eller udvalg (til denne brugte jeg en pose hindbær og en pose blåbær)
Lidt smør og vanillepulver
Riv marcipanen og rør det med sukkeret. Tilsæt æg lidt efter lidt og rør rigtig godt imellem
Til sidst tilsættes hvedemelet

Smør en springform på ca. 23. cm med lidt smør og fyld dejen deri.
Sæt en gryde med vand til at koge, hæld bærrene i en si og sænk dem hurtigt ned i det kogende vand og op igen
(dette er specielt vigtigt hvis du benytter f.eks. hindbær hvis du vil være sikker på at slippe for en ond omgang Roskildesyge..)
Drys bærrene udover dejen og tryk dem let ned
Drys til sidst med vanillepulver og sæt den i ovnen ved 175 grader varmluft og bag den 40-50 minutter alt efter ovn

Kan med fordel nydes med skyr, creme fraiche, flødeskum eller vanilleis :o)

Velbekomme

5 kommentarer:

  1. Svar
    1. Den er også virkelig lækker (når jeg nu selv skal sige det høhø) og SUPER let at lave :o)

      Slet
  2. Svar
    1. Tusind tak! Den var også hurtigt væk.. ;o)

      Slet
  3. Den ser bare såååååå lækker ud den tærte :-)

    Synes altid, at det er svært at tage fotos af mad eller kage, hvor det også ser lækkert ud på billederne og ikke kun i virkeligheden, men det formår du altså gang på gang - har du nogle fototips, du vil dele på det område?

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...