søndag den 8. december 2013

T a P A s

I går havde vi gæster til "julefrokost". Der var nu ikke meget julemad over det, jeg havde besluttet mig for at lave tapas og det passede os alle fint at det ikke var traditionel julemad der var på bordet

Jeg synes nogle gange det kan være temmelig stressende at være værtinde for et middagsselskab hvor al maden skal tilberedes i timerne op til at gæsterne kommer og som regel kan jeg ikke tage ordentligt imod dem fordi jeg skal samle alle enderne i køkkenet og have det hele varmt samtidigt, anrettet osv. Derfor besluttede jeg at lave tapas og dermed forberede stort set alt på forhånd og blot lune de varme retter kort før gæsterne ankom.
Det var super skønt at være i god tid og jeg nød at kunne tage det roligt i timerne op til.

Lørdag morgen startede jeg forberedelserne kl. 8 og hyggede mig i køkkenet til Mads & Monopolet.
Vi var kun 4 til middagen og det er lidt få at lave så meget forskelligt mad til, så jeg lavede en kasse to go til mine forældre med en kort instruktion, og sidst på eftermiddagen kørte Anders om med en dinner for 2 :o)

Udover at regere i køkkenet blev der også tid til at dække julebord. Jeg fik foldet sløjfer til tallerknerne og gjort plads til masser af stearinlys. Over bordet kom de smukke Hagedornhagen julehjerter til at hænge og pynte

Aftenens menu stod på:
Honningmarinerede kyllingespyd, grønkålssalat, speltkernesalat, tomatsalat, spicy kødboller på spyd, guacamole, nachos, syltede rødløg, div. pølser, oliven, hjemmebagt flute, pesto, minipizzaer, bruschetta, gulerodsstave, pindemadder med rugbrød, laks og krebsehaler, roulade med laks og ost, krebsehaler, saltmandler & coleslaw
Til dessert fik vi chokoladebomber med blødende hjerte serveret med bærcoulis og granatæble

Det var en stor succes, både her og hos mine forældre, og det gør mig så glad at kunne servere lækkerier for dem jeg holder af. Tapas er også bare en super hyggelig måde at spise på. Ingen stresse, god tid til at nyde maden, snakke undervejs, nippe lidt til det hele og får smagt en masse forskelligt

En succes der må gentages, forhåbentlig snart :o)
Håber I andre også havde en super god lørdag

14 kommentarer:

  1. Næste gang må du gerne invitere mig, for det ser vildt lækkert ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anna, det kunne da også være super hyggeligt :o)

      Slet
  2. Hold fast det ser godt ud! Det hele - mad og borddækning spiller da for vildt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Line, sikke en dejlig kommentar at få :o)

      Slet
  3. Mmm elsker også bare tapas :) Det ser virkelig lækkert ud det du har lavet!!
    Lige et spørgsmål om noget af dit pynt: den der stjerne som sidder rundt om pinden på dit stativ (ved ikke lige hvad jeg ellers skal kalde det ;)) hvor er den mon fra??? Er det en du selv har lavet???

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Mette.
      Ja stjernen har jeg foldet selv. Der er blandt andet en fin diy til den her:
      http://domesticali.typepad.com/domesticali/2008/11/origami-wreath-tutorial.html
      Jeg har foldet mine stjerner af sider fra en gammel bog

      Slet
  4. Mmmm det ser lækkert ud :-)

    SvarSlet
  5. Ser pisse lækkert ud!! OG VIRKELIG hyggeligt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :o) Det var en rigtig hyggelig aften

      Slet
  6. Skønne billeder, mad og hjerterum <3

    SvarSlet
  7. MMmmm... det ser godt ud :) elsker selv tapas. Når jeg holder julefrokost med mine veninder, så laver vi hvert år tapas... og det er så lækkert.. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Susan. Ja tapas er skønt og kan kombineres i det uendelige så det aldrig bliver kedeligt :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...