onsdag den 30. juli 2014

Jordbærtærte med hyldeblomst og appelsin

I mandags nød jeg den sidste feriedag i denne omgang. En uge løber alt for stærkt..
Drengene havde haft 1. dag tilbage i institutioner efter 3 ugers feriedaseri og jeg synes vi skulle forkæles med en lækker dessert. Også som en skøn belønning efter al weekendens hårde (og mega varme) arbejde på 1. salen... undskyldninger er der nok af

Valget faldt ret hurtigt på en dessert med jordbær. Haven er ved at være klar med 2. omgang og "vores" økojordbærmand er også stadig leveringsdygtig, det skal da udnyttes!

Jeg besluttede mig for at hoppe lidt ud af min jordbærkage-comfort-zone og prøve noget andet end denne (selvom den nu altid er fuldstændig fantastisk)

Jeg så for noget tid siden en opskrift, hvor der var tilføjet hyldeblomst til jordbærtærten og besluttede mig for at forsøge mig med noget lignende.

Det gik heldigvis ret godt!
Frisk i smagen, med et skønt pift af hyldeblomst og appelsin. Den smager nærmest lidt som om der er alkohol i - altså på den gode måde.
Drengene kørte hver et stykke indenbords inden jeg fik skåret til mig selv, det er altid en god succesindikator ;o)

Nå, ikke mere snak, let's get to it...

Det skal du bruge:
Bund
100 gr smør
185 gr hvedemel
100 gr marcipan
1-2 spsk appelsinsaft (eller vand)

Fyld
3-4 æggeblommer
100 gr sukker
5 spsk hyldeblomstlimonade
skal fra 1 øko appelsin (kan udelades hvis du ikke er tosset med intens appelsinsmag)

1 bakke jordbær
40 gr god mørk chokolade (kan udelades)

1/4 l piskefløde

Sådan gør du:
Riv skallen af appelsinen og gem det til senere.
Smuldr smør, marcipan og mel sammen til det ligner revet ost.
Pres 1 spsk appelsinsaft i dejen og saml den med hænderne. Er der for lidt væske, tilsæt lidt mere saft indtil du kan samle dejen til en ensartet klump. Den skal ikke æltes
Smør en tærteform, med løs bund, med lidt smør. Pres dejen ud i formen og op ad kanterne. Sørg for at dejen bliver jævnt fordelt over det hele.
Bag bunden ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter.

Imens piskes æggeblommer og sukker til en tyk, lys æggesnaps. Tilsæt hyldeblomstlimonade og skal fra appelsinen og rør det langsomt rundt til det bliver en ensartet masse.

Tag bunden ud af ovnen og sænk varmen til 175 grader. Hæld æggemassen i bunden og sæt den tilbage i ovnen.
Bag den i ca. 15 minutter til den er let gylden.

Imens kan du rense, nippe og evt. vaske jordbærrene. De skal dog være helt tørre før du putter dem på kagen, så der ikke trænger vand ned og gør bunden blød.

Tag bunden ud af ovnen og lad den afkøle i formen, på en rist.
Når den er afkølet kan du pynte kagen med jordbær. Smelt lidt chokolade (kan udelades) og pynt med det.

Sæt kagen i køleskabet til den skal spises og servér den med let pisket flødeskum.

Uhm!
(Heldigvis har jeg et stykke der venter på mig hjemme i køleskabet, den er nemlig også god dagen efter :o))

3 kommentarer:

  1. Wauw hvor er den smuk, og hvor ser den LÆKKER ud!!!

    Kh Maria (min-mors-mirakler.blogspot.dk)

    SvarSlet
  2. Som du dog tryller med kager. Jeg bliver sørme nødt til at bage noget mere. :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...