torsdag den 27. september 2012

En dag i vores midlertidige hjem..

Lidt stemningsbilleder fra vores nye, midlertidige hjem.. 

I går stod Sigurd op kl. 5 (!!!) så vi havde god tid til at hygge med farver og malebog - det var en træt men glad mor der tog på arbejde.. Det var nu alligevel lidt hyggeligt at sidde i lampens skær og farvelægge, spise havregryn i massevis og drikke morgenkaffe uden stress 

Aftensmaden stod på hjemmelavede fiskedunser. Det er nu ikke at kimse af, jeg tror William spiste 5! 

I aften håber Anders og jeg at blive færdige med nedpakning og rengøring, så vi kan aflevere nøglen på lørdag og slutte kapitlet. 
Det stresser mig at have så mange løse ender, det bliver rart når vi kan se fremad og ikke tænke på flyttekasser længere (ihvertfald for en stund)

Det hele er gået så stærkt, tror først det går rigtigt op for mig at huset er solgt og at vi er på vej videre, når vi har afleveret nøglerne. For det ér da lidt vemodigt at forlade det sted hvor vi havde begge drenge med hjem da de var bitte små og helt nye verdensborgere. Og hvor vores liv sammen ændrede sig fra kærester til forældre og senere til ægtefolk :o) 
Men vi vil jo også gerne videre og minderne har vi heldigvis for evigt.. 
Måske William alligevel er ved at være så gammel at han vil kunne huske nogle ting fra huset..?


tirsdag den 25. september 2012

Champagne på en hverdag..!

Ja, vi ligger ikke på den lade side herhjemme for tiden! 

På nul komma fem blev vores hus solgt.. På to komma dut fik vi købt et andet.. For det stod lige og ventede på os, var lige kommet til salg.. Det var vist meant to be :o)
Det hus som indeholder mange af de ønsker og drømme vi har gået og boblet med de sidste par år.. 

Da vi købte hus første gang var vi 2.. Dengang snakkede vi om at det nok skulle være vores lille hybel de næste 5 år og det har vi ramt meget godt. Til november er det 5 år siden vi overtog det og startede den gennemgribende renovering..
Nu er vi 4 og klar til nye udfordringer. Dog ikke i samme grad som dem vi har været igennem. 
En smule modernisering starter vi med, når vi overtager det nye hus 1. december, men vi vil også give os selv lov til at holde fri og lege med drengene i stedet for hele tiden at have projekter i kø..

Så det endte altså med at vi var nødt til at poppe champagnen på en hverdag, for det er ikke tit man får lejlighed til at fejre så stort et kapitel i livet! 

Forleden var posten forbi med en pakke.. Jeg er sikker på at den nye bog, som jeg desværre ikke har haft et ledigt øjeblik til at studere endnu, nok skal komme til sin ret! Jeg er allerede fuld af ideer til den nye indretning, men ideer kan man ikke få for mange af vel? 
Hmm, jo måske hvis du spørger min mand høhø 


Behøver jeg nævne at jeg GLÆDER MIG til 1. december? Jeg synes der er laaang tid til, men det er trods alt kun 2 måneders tid og nok meget godt for alle implicerede her i vores midlertidige hjem, at vi ved at der er en ende på det :o) 
Så kan vi rigtig nyde det mens det varer..

søndag den 23. september 2012

En af de sjove



For snart et par uger siden havde William og jeg en finurlig oplevelse..
Vi havde fint besøg i køkkenet, en aften vi stod og lavede mad..
Af en journalist og en fotograf fra den lokale avis..

Fordi jeg tilbage i maj indsendte en opskrift til McDonalds, der blev rigtig godt modtaget i testfamilierne der skulle afprøve opskrifterne og som så endte i en kogebog der for nyligt blev udgivet..
Det er skægt som nogle (små) ting kan udvikle sig og give én på opleveren :o)

I går blev artiklen bragt og det var rigtig skægt at se hvad de havde fået ud af besøget hos os. William har mere eller mindre formået at holde det hemmeligt i halvanden uge, så både Farmor&Farfar og Mormor&Morfar blev noget overraskede, da de åbnede avisen ved morgenbordet i går :o)

Artiklens udgangspunkt er "børn i køkkenet". William elsker at være med og Sigurd er også så småt begyndt at vise interesse for det, så snart har jeg to og ikke blot én flittig hjælper i køkkenet. Det er skønt :o)

Opskriften på den menu vi forberedte i køkkenet forrige onsdag kan både findes i avisen, i McD's kogebog og her hos mig..

Nu vil jeg putte drengene og smække benene op til Forbrydelsen. Jeg er helt bombet efter en weekend i flytningens tegn - og endnu mere træt ved tanken om at vi ikke er færdige endnu..

Rigtig god aften til dig!

mandag den 17. september 2012

I kasser...

Kaos og hastværk fylder en del for tiden.. Vi pakker kasser... i massevis.. indtil videre er jeg oppe på 61 stk. og der er lang vej endnu.. For det er såmænd hele vores  liv hjem der bliver pakket i kasser..

Pludselig gik vores hussalg stærkt og på få dage blev der forhandlet og aftalt og hvad der nu skal til... sidste lørdag skrev vi så under og i dag udløber fristen for fortrydelse, så vi kan endelig fejre det sådan rigtigt..!

For selvom det er vemodigt at skulle tage afsked med huset hvor vi er blevet en lille familie og hvor drengene er vokset til, så er vi klar til nye eventyr..

Betingelsen for salget var, at køberne kan overtage inden 1. oktober så nu skal vi have fart på.. Jeg fik startet godt op i weekenden, men der er lang vej endnu..

Og indtil det næste store kapitel skal skrives i vores liv, skal vi bo i kælderen hos mine forældre. William glæder sig og tæller dage.. :o)
Jeg glæder mig også til flytte-helvedet er overstået, og vi skal da sørge for at få det bedste ud af vores "rodløse" tid.. Vi sætter stor pris på al den hjælp vi får fra vores forældre, vi kunne ikke have gjort det uden dem!
Det bliver nok også noget af en omvæltning for mine forældre at skulle vænne sig til 4 indlogerende i kælderen..

Men hussalg er en ting, hverdagen skal jo også passes, så udover stress med pakning bliver der stadig bagt og hygget som sædvanligt :o)
Og så havde vi en sjov oplevelse i sidste uge, som jeg snart kan løfte sløret for.. :o)

Nu vil jeg tilbage til kasserne..
Husk at du kan finde mig på Instagram hvis du har lyst til at se endnu flere hverdagsglimt herfra.. Jeg hedder "mormedmegetmere"

tirsdag den 11. september 2012

Hverdag i farver...


Haps, små fingre i skålen.. // En sød, lille rapand er flyttet ind, jeg kan ikke stå for fint trælegetøj - og slet ikke når det er til en 10'er // Min kollega spurgte mig om jeg kunne sy en uglepude som hun kunne give sin datter i fødselsdagsgave. En god undskyldning for at sætte sig lidt ved maskinen :o) // William er dybt koncentreret om at farvelægge en tegning // William er vild med at klatre, heldigvis har vi ikke langt til det oplagte sted at øve sig i det..

søndag den 9. september 2012

Skibet er ladet med...

Et udpluk af weekendens mad..
For at sige det helt kort; Vi har smovset!  .. Med vin, hjemmebio med popcorn og sport cola fra det fantastiske Hancock bryggeri i Skive, hjemmelavet pizza fredag (og resterne her til aften), wokmad, blommetærte (den opmærksomme læser vil måske opdage at det er 2. gang indenfor kort tid.. men det er jo nu blommerne hænger dér på træet og skriger på at blive svøbt i marcipan :o)), pølsehorn og hjemmelavet ketchup

Ja vi har vist ikke lidt nød.. Men nu synes jeg jo heller ikke ligefrem det er en straf at stå i køkkenet, så jeg kan vist bare konkludere at vi har haft endnu en skøn weekend.. Og drengene har nydt at blive forkælet, og så er det jo det hele værd :o)

fredag den 7. september 2012

Hurra og tillykke.. Vinderne af kogebogen

Først vil jeg sige TUSIND TAK til alle Jer der har haft lyst til at deltage!
Og selvfølgelig tak til McD fordi de havde lyst til at sponsorere et par kogebøger :o)

Vinderne er fundet med hjælp fra Random.org, så det er sket på helt tilfældig og fair vis.
I alt blev der skrevet 55 kommentarer, men da der er en der har skrevet samme kommentar to gange skal der selvfølgelig kun trækkes lod blandt de 54..

Tælle, tælle, tælle... Dam da da dam..
Vinderne er Lene (lenearonsson(a)yahoo.dk) og Anja (Anjaiver(a)gmail.com) - begge vindere uden blog

Jeg sender Jer en mail og sørger for at I får tilsendt en fin bog så hurtigt som muligt :o)

Rigtig god weekend til Jer alle

tirsdag den 4. september 2012

Opskrift på (nem) blommetærte..


I søndags da vi skulle have hyggeligt eftermiddagsbesøg så jeg det straks som en anledning til at bage en kage :o)
På træet i haven hænger de fineste, røde blommer og jeg besluttede derfor hurtigt at det skulle være en blommetærte

Synes forsøget blev så vellykket at jeg vil dele det med Jer...
Den er nem og hurtig at lave og den smagte virkelig skønt (hvis jeg selv skal sige det, og det skal jeg jo :o))

Ingredienser:
250 gr. marcipan
200 gr. sukker
2 store eller 3 små æg
100 gr. hvedemel
7-8 blommer i skiver (er ret sikker på at den også vil være lækker med f.eks. æbler el. rabarber)

Riv marcipanen og rør det med sukker. Tilsæt æg lidt efter lidt (jeg slog æggene ud i en skål, rørte det lidt sammen og hældte lidt i ad gangen)
Til sidst tilsættes hvedemel

Fyld dejen i en springform på ca. 23. cm og læg derefter blommeskiverne ned hele vejen rundt.
Drys lidt vanillesukker eller pulver på inden du sætter den i ovnen.
Bag den i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 40 min

Den kan garanteret sagtens spises som den er, men hvorfor ikke gå all in på lækkerhed og servere en klat creme fraiche eller flødeskum til... Eller som mig, den lidt sundere udgave; en klat skyr med en smule vanille rørt i

Bon appetit!

søndag den 2. september 2012

Vind en kogebog - lyn give away!

For nogle måneder siden efterspurgte McDonalds gode opskrifter med temaet "børn i køkkenet"
Jeg holder selv meget af at have William med i køkkenet og nyder at han har en stor og umiddelbar interesse for det jeg har gang i "derude i køkkenet"
Derfor uploadede jeg min bedste opskrift på McDonalds hjemmeside, så andre børnefamilier måske også kunne få glæde af den

For nogle uger siden fik jeg så besked om at den var blevet testet hos nogle testfamilier og at de synes så godt om den, at de gerne ville have den med i en kogebog!

Det blev jeg selvfølgelig temmelig stolt over, det er da lidt skægt at få sin opskrift på tryk!
For et par dage siden fik jeg et par eksemplar af kogebogen med posten og jeg er ret begejstret for bogen i det hele taget. Gode opskrifter og lige til at gå til, både hvis man er et større barn der selv vil prøve kræfter i køkkenet eller hvis man er en familie der gerne vil inddrage de helt små..

Jeg kan selv huske den kogebog jeg havde da jeg var lille som jeg slavisk fulgte når det var mig der havde maddag. Jeg synes det var en fantastisk følelse at kunne servere et måltid for mine forældre og min bror og jeg er sikker på at min interesse for at lave mad og stå i køkkenet blev grundlagt allerede dengang og det vil jeg gerne give videre til mine drenge..

Jeg har haft kontaktet McD og spurgt om jeg måtte give et par stykker væk her på bloggen og det sagde de ja til :o)

Så her har du chancen for at vinde en rigtig fin kogebog!

Det eneste du skal gøre er at skrive en kommentar til indlægget her
(husk at skriv din mailadresse hvis du ikke har en blog, så jeg kan få fat i dig hvis du er den heldige)

Jeg trækker 2 heldige vindere på torsdag d. 6/9 kl. 20

Du må meget gerne linke og hoppe på som fast læser, det vil gøre mig utroligt glad, men det er ikke et krav for at være med
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...