søndag den 26. januar 2014

Camouflagefisk - Hjemmelavet burger med laksebøffer

Lørdag er gerne fiskedag herhjemme, for da holder fiskebilen på Torvet og sælger ud af de lækre skabninger.
Når jeg tager drengene med på råd ang. madplanen ser de helst at vi får enten pizza, burger, hotdog, kyllingenuggets eller lignende hjemmelavet junk i weekenden.
I lørdags slog jeg to fluer med ét smæk og opfyldte deres burgerønske og holdt samtidig fiskedag

Jeg vil helst have fisken så frisk som muligt, så det fungerer bedst for os at tilpasse fiskedagen efter fiskebilen, men hvis ikke der lige holder en fiskebil i nærheden af dig kan "supermarkedsfisk" også sagtens bruges, det vigtigste må være at få fisk indimellem så de gode vitaminer, mineraler og olier kan gøre gavn i kroppen :o)
En del fiskehandlere og supermarkeder har færdigrørt fiskefars i køledisken, men jeg har det nu altså bedst med at vide hvad der er i, så jeg laver det helst selv ;o)

Lakseburgerne var et hit herhjemme. Mums, en god måde at spise syndigt og alligevel få grønt og godt indenbords
Og så kan man camouflere fiske/laksesmagen ret godt, så det også kan gå til "knap-så-fiske-elskende" vil jeg tro ;o)

Det er faktisk temmelig let at lave laksebøffer, endda uden alle mulige fancy køkkenmaskiner..

Det skal du bruge: 
Et par lækre, store laksestykker (ca. 400-500 gr)
1 æg
Salt
Peber
Et par spsk mel, f.eks. speltmel, majsmel, kartoffelmel el. hvedemel og evt. lidt havregryn også
Et par spsk. mælk
Evt. et lille finthakket løg eller en rød peber, chili eller krydderurter alt efter hvad du har på lager eller synes godt om

Sådan gør du:
Fjern skindet fra laksestykkerne og sørg for at få skåret al den gode fisk af. Hak laksen meget fint med en god, skarp kniv. Put det op i en skål og rør det godt sammen med æg, salt, peber, mælk og mel
Jeg hakkede en sprød, rød snackpeber fint og puttede med i skålen.
Rør farsen godt sammen. Er den for snasket kan du putte lidt mere mel eller evt. lidt havregryn i.
Er farsen for tør og usammenhængende kan du tilsætte lidt ekstra mælk.
Hæld lidt olivenolie på et par pander og varm det langsomt op. Form laksebøffer med en ske, tryk dem flade og steg dem nogle minutter på hver side alt efter hvor tykke de er

Servér laksebøfferne med (hjemmelavede) grove burgerboller, en god (øko)mayonnaise, masser af lækkert grønt og måske også lidt fritter af gulerødder, kartofler, jordskokker og rødbeder.. :o)

Laksebøfferne kan selvfølgelig også formes som frikadeller, steges lidt længere og serveres som dunser uden burgerboller osv.


Rigtig god søndag - og god kamp til Jer der skal sidde limet til skærmen i aften :o)

8 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...