onsdag den 29. august 2012

Forskel på køn? (et sponsoreret indlæg)


Inden jeg fik barn/børn havde jeg en klar holdning til hvilket legetøj de skulle have og ikke mindst ikke have..
Har med tiden måttet sande at nogle holdninger er til for at blive ændret.. :o)
Selvom William er rigtig glad for at lege med Lego, Brio togbane osv. så har jeg jo måttet indse at også nogle af de nymodens plastikdimser fascinerer ham og med tiden er nogle stykker rykket indenfor hos os..

William har fået lov at teste noget nyt legetøj som efter sigende skulle være afløseren for Bakugan, som han elsker at lege med!
Jeg må indrømme at jeg ikke heeelt har forstået hypen omkring de der små dimser der skal foldes og kastes osv. (måske fordi jeg er en pige eller er jeg bare blevet for gammel?)
Men når nu det er det drengen synes er sjovt og for øvrigt også er det de andre børn i børnehaven leger med, skal han så ikke have lov?

I hvert fald modtog han pakken med Monsuno med et kæmpe smil på læben og proklamerede med det samme at han ville have dem med i børnehave dagen efter.
Han har dog lidt svært ved at folde dyrene sammen så de kan komme i ”affyringsdimsen” men mon ikke han hurtigt skal få det lært...

Udover pakken med Monsuno var han også så heldig (i hvert fald hvis du spørger moderen høhø) at få tilsendt en yndig lille pige som er hovedperson i den nye Pixar film der lander i biograferne om ganske få dage. Filmen hedder ”Modig” og handler om en skotsk prinsesse der gør oprør mod især moderens forventninger til hende.
William kiggede på hende med et lidt forelsket blik og gik straks i gang med at undersøge hva’ hun var for én.

Faktisk ejer han ikke en dukke.. Synes efterhånden det er længe siden at ”de store” i børnehaven pludselig havde lært ham at der altså er forskel på piger og drenge..!
Men kan drenge ikke også lege med dukker?
I hvert fald fik vi en god snak om hvad det vil sige at være modig og når nu det er en modig dukke vi har med at gøre, synes William at hun skulle med på både safari og i kamp med monsuno’er :o) 

Lur mig om ikke også vi ender i biografen for at se filmen! Synes Pixar har lavet nogle fantastiske film og jeg er sikker på at William sagtens kan synes om en film selvom der er en pige i hovedrollen, Cirkeline har ihvertfald altid været et hit herhjemme :o)
Dette er et sponsoreret indlæg men ord og meninger er helt mine egne!

5 kommentarer:

 1. Ja det er utroligt som ungerne skelner ml drenge og pigeting, farver, lege osv. Pernille er ene pige i sin årgang i børnehaven, og har været det siden maj. Der er 14 mdr ned til næste pige og 18 mdr til lillesøster, så det handlet meget om at Luka siger hun er dum, grim eller andet. Nogle af drengene leger hun fint med, andre hører vi aldrig om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er meget fokuseret på forskellene kønnene imellem i børnehave alderen, men det er nok egentlig meget normalt :o)
   Synes det er dejligt at de kan lege på tværs af køn, men det er da lidt vildt at hun er eneste pige i sin årgang..

   Slet
 2. Jeg har faktisk lige set anmeldelse af filmen, og den var rigtig dårlig. Pixar laver ellers normalt rigtig gode film. Og så synes jeg altså børn skal ha' lov at lege med "nymodens legetøj" ;-) de skal da ha lov at ha det andre også får :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv med anmeldelsen. Synes dog ikke altid at jeg er enig med de anmeldelser der er af film, så jeg håber at den er god, som de andre film Pixar har lavet

   Og ja, jeg er enig med dig Marie. Jeg blev klogere da jeg selv fik børn :o)
   Man kan bare ikke holde dem væk fra det alle andre omgiver sig med og det synes jeg heller ikke man skal.. Verden udvikler sig jo hvert sekund og vi andre skal jo også følge med konstant..
   Men jeg synes nu også stadig det er sjovt og dejligt nostalgisk når vi leger med noget jeg selv var glad for som barn :o)

   Slet
 3. Heh, tror virkelig bare at det er sådan det er. Forældre kan have ih åh så mange ideer om rigtig og forkert, men i den sidste ende ved vi godt hvem der bestemmer. Julie Lahme skrev det faktisk også i sin første bag "Hvor lagde jeg babyen". Det fine økologiske træ legetøj bliver bare alt for hurtigt kasseret til fordel for det grimme, signal farvede plastic legetøj.

  Jeg frygter stadig den dag mini mussen kommer hjem og vil have spiderman og lego wear.. Forhåbentlig er der længe til :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...