mandag den 30. september 2013

Den begyndte ellers så godt..

.. weekenden altså

Lørdag havde jeg en bod på et loppemarked, det gik over al forventning, skønt at få ryddet godt ud i gemmerne. Om aftenen var jeg helt bombet efter 6 timer med fuld fart på, så jeg orkede ikke at lave andet aftensmad end tapas, men det var nu også en succes.
Og så liiige en omgang æblecrumble til dessert, det var jo lørdag :o)

Søndag startede stille ud med morgenhygge. Det sker en sjælden gang at vi får rundstykker fra bageren, jeg er for det meste for nærig til at betale så meget for en gang "luft", men i søndags skulle det til :o)

Jeg går og gør mig en masse indretningstanker for tiden og i går fik jeg ryddet op og startet op på en større omrokering. Det bliver rigtig godt, alle herhjemme er allerede meget glade for de små ændringer der er sket indtil videre. Jeg håber at denne uge kan rykke endnu mere..

William bestilte pizza til aftensmad og det ønske opfyldte jeg - men så skete det, dér midt i pizzaspisningen; Min mor ringede. Min far har haft det skidt siden han kom hjem sidste mandag, og nu havde han fået feber så han skulle indlægges i Aarhus..
Jeg havde set frem til en stille aften på sofaen med Anders og 2. afsnit af Broen II, men sådan gik det langt fra.. Jeg kørte til Aarhus med min far og mor, dér sad vi så i bilen, 3 voksne mennesker med tårer trillende ned ad kinderne. Ventetid på sygehuset før vi kunne få ham installeret, det føltes som om jeg havde glemt noget da vi gik derfra.. Da jeg lå i min seng lidt i midnat havde jeg svært ved at falde i søvn..

I dag skal jeg på spændende besøg i Aarhus, det kan heldigvis kombineres med sygehusbesøg og så krydser jeg fingre for at han snart bliver helt sig selv igen og kommer hjem..
Da jeg forleden tog mig sammen og kom til tandlægetjek, selvom jeg hader det, slap jeg derfra med ene gode nyheder og 0 huller. Det har jeg fejret med at forkæle mig selv med en firkløver som jeg håber på vil bringe masser af lykke og held med sig, og den skal selvfølgelig sidde i mit øre i dag..

God mandag til dig. Jeg håber din weekend har været alt det du kunne ønske og lidt mere til :o)

søndag den 29. september 2013

Mormordessert med et twist

Som tidligere nævnt så elsker elsker elsker jeg danske æbler og lige nu raser æblesæsonen for alvor og jeg er vild med det.

Udover det så er vi så heldige at der er to store æbletræer i vores "nye" have der virkelig forstår at levere nogle frugter så jeg er gået totalt i "æble-mode" og skal gerne have æbler ind i så mange retter som muligt :o)

For et par weekender siden blev det til den gode gammeldags mormordessert æblekage med rasp, dog med et twist af trøffel/chokoladecreme.
Det var ret så lækkert. Drengene blev bomstille da jeg serverede den og det er altså ret sjældent at der er stille herhjemme skal jeg hilse at sige :o)

Det er ikke ligefrem rocket science, men opskriften kommer alligevel her, jeg er sikker på den kan gøre meget godt på en søndag som i dag (eller en mandag, tirsdag, onsdag...... ;o))

Du skal bruge:
30 gr. smør
40 gr. sukker
60 gr. rasp
40 gr. havregryn (jeg bruger indimellem en blanding af rugflager og havreryn for at få lidt mere bid)
8 æbler
Vanillepulver (ikke vanillesukker)
2 spsk. rørsukker
1/2 dl. vand
1/4 l. fløde
50 gr. mørk chokolade
2 spsk. fløde

Evt. lidt hakkede hasselnødder

Sådan gør du:
Æblemos: Skær æblerne i både og fjern kernehusene. Skær æblerne i mindre stykker, hæld dem i en gryde sammen med 1/2 dl vand, 1 tsk. vanillepulver og 2 spsk rørsukker. (Hvis du ikke kan lide at din æblemos er lidt syrlig, skal du tilsætte mere sukker)  
Lad æblerne koge møre i gryden og blend det hele til en ensartet masse. Sæt på køl
Knas: Smelt smørret på en pande ved middel varme. Hæld sukker, rasp og havregryn på og rør rundt mens det lige så stille bliver varmet igennem, bliver sprødt og tager lidt farve. Mærk med et par fingre om det er blevet sprødt. Når det er færdigt hældes det ud i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir og køler af dér
Trøffel/chokoladecreme: Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt fløden og rør rundt

Når æblemosen er afkølet er det tid til at samle desserten. Enten i en stor skål eller i små portionsanretninger. Læg æblemos, knas og flødeskum i små lag af flere omgange, du bestemmer helt selv rækkefølgen :o)
Der er nok til ét lag med chokoladecremen
Slut af med et "låg" af flødeskum og drys evt. med hakkede nødder
Jeg hælder altid flødeskummet op i en sprøjtepose (eller en frysepose og klipper et lille hul i hjørnet) og sætter flødeskummet i små toppe for det kan være ret svært at smøre ud ovenpå knas og mos uden at det bliver blandet.

Jeg arbejder på et indlæg med masser af æbleinspiration, så hvis du er lige så tosset som jeg med (danske) æbler men mangler ideer til små og store retter, så kig forbi i løbet af næste uge :o)

God søndag

fredag den 27. september 2013

Tidligt ude...

Okay, indrømmet, der er stadig et stykke tid til jul, men jeg kan nu altså godt lide at være lidt i god tid, specielt hvis man derved kan gøre nogle gode fund!

Jeg sad i går og ledte efter små ting til pakkekalender, for jeg synes det kan være svært at finde 24 gode ting til ikke så mange penge. Sidste års indhold kan du se her, en masse ting jeg havde samlet sammen over tid når jeg faldt over et godt tilbud..

I min søgen kom jeg forbi Lekmer, med et kæmpe stort udvalg, næsten for stort, for jeg kunne næsten ikke overskue det hele, men med alt hvad man kunne ønske sig i forskellige kategorier. Man kan søge på ting mellem 1-100 kr, hvilket hjælper en del i jagten på små (billige) ting..
Jeg går efter at sammensætte en pakkekalender med nogle gode, brugbare ting (der så nok ikke kun koster 10 kroner) og småtterier som rosinpakker, figenstænger osv. så budgettet ikke løber af sporet.. Men hellere nogle ting de kan bruge til noget og nogle "små" ting som en lille mundgodte i stedet for 24 ting der i sidste ende ender i et hjørne..

Hvis ikke drengene skulle have pakkekalender ville en Cars planes julekalender garanteret falde i god jord, og så kan den endda købes lige nu med 50% rabat

Jeg nåede også at blive helt forelsket i en helt masse fine Mumi ting, som jeg er sikker på ville bringe lykke herhjemme. Det er nemlig ikke kun mig der holder af Mumi og vennerne :o)
En hel julekalender med mumifigurer ville nu heller ikke være tosset..

Helt uden for kalendergavebudget faldt jeg for sengesættet med får, så må det da være nemt for William at falde i søvn, og en god måde at øve sig i at tælle :o)
Selvom jeg nu også altid har været vild med det med skyerne.. Måske jeg skulle snige det på Sigurds ønskeseddel.. :o)

Er du begyndt at tænke i advents/kalenderpakker og/eller julegaver, eller vil du helst at julen holder sig væk så længe som muligt?

torsdag den 26. september 2013

Drengenes vintergarderobe

Da jeg skulle skrive dette indlæg gik det op for mig hvor ensporet jeg er i forhold til at vælge vintertøj til drengene, synes ellers altid jeg er frisk på at prøve noget nyt, men åbenbart ikke når det kommer til drengenes vintergarderobe, men hvorfor også satse på noget nyt, når man ved hvad der ihvertfald virker? :o)

En efterårs/vintersæson kræver meget udstyr og er en stor udskrivning og med unger der vokser som ukrudt kan stort set intet genbruges fra år til år, så jeg vil gerne være sikker på at det så også kan holde hele sæsonen..

De sidste par uger har jeg været i gang med at samle ind til garderoben. Drengene har begge fået Ecco støvler, det har de haft alle år og de fungerer bare upåklageligt, så jeg har ikke "turdet" prøve noget andet selvom jeg synes der er mange andre lækre støvler på markedet..

William har fået en ny Reima flyverdragt, det har han også haft alle år og de er bare så super lækre. Jeg satser på at Sigurd kan arve en af de gamle så jeg kan spare lidt dér..

Derudover har William fået ny vinterjakke. Fra Lego Wear (behøver jeg skrive det; ligesom sidste år haha) Denne gang har jeg dog valgt den i en lidt heftigere farvekombination end sort, så han lyser mere op i vintermørket, så jeg kan spotte ham :o)

Både William og Sigurd har haft Lego Wear jakker før, men i år er der godt nok sket noget i forhold til kvaliteten. Nøj det er en lækker jakke, den vejer ingenting og der er så mange gode detaljer.
William blev helt vild da han så der var en inderlomme - jeg blev mere vild da jeg så at der er mulighed for at lukke af for sne og kulde indeni :o)
Lego har masser af lækre vinterfavoritter, specielt hvis du spørger William, se udvalget her

Nu må det være på tide at kigge lidt på noget til min egen vintergarderobe - ik? :o)

onsdag den 25. september 2013

Til den lille sult - vind lækre snacks til dig og din arbejdsplads!

I sidste uge havde jeg den store fornøjelse at glæde en masse mennesker med lækre Kohberg snacks.

Kohberg har netop lanceret to lækre små-hapsere til den lille sult, enten på farten eller hjemme i sofaen med en kop kaffe eller the.

Et super godt alternativ til alt det man ellers kan ryge i, når den lille sult melder sig.. :o)

Fælles for begge varianter er, at de er bagt med rug. Den ene variant er med gulerod og rosin, den anden med æble og mørk chokolade.
Det er vel næsten overflødigt at skrive hvilken én mine drenge kastede deres kærlighed på..?

Ihvertfald var der stor jubel overalt hvor de små poser blev åbnet. Jeg havde faktisk ikke regnet med så stor begejstring, slet ikke fra mænnerne (:o)) men alle var bare vilde med dem.!

For at det ikke skal være løgn har Kohberg tilbudt at sætte endnu en omgang snacks på højkant til en af mine søde læsere.

Skriv en kommentar nedenfor med antallet af personer på din arbejdsplads der skal glædes*, og du er med i lodtrækningen om en omgang snacks til dine kollegaer, leveret på din arbejdsplads :o)

Jeg trækker en heldig vinder torsdag d. 3. oktober kl. 10.
Snacksne bliver sendt af sted d. 12. november


*Dog max. 500 

tirsdag den 24. september 2013

En lille pose..

I søndags havde jeg en kort date med min symaskine. Jeg har længe haft i tankerne at jeg gerne ville sy en pose til mit broderiprojekt, så jeg nemmere kan tage det med på farten
Det blev til denne gøgleragtige én..
Det stof jeg købte for noget tid siden kom i brug sammen med noget liberty og en skjorterest fra dette projekt

Jeg syede ikke foer i denne, men det vil jeg nok gøre næste gang..
Jeg blev helt bidt af det, så jeg tror jeg må på den igen og sy et par poser mere, måske til drengene :o)

mandag den 23. september 2013

Mad i lange baner - toppet med hygge

 
At dømme ud fra billederne skulle man ikke tro vi har brugt weekenden på andet end at spise...
Jeg synes nu ellers der har været drøn på med syge(hus)besøg, praktiske gøremål, tanker i massevis, leg med drengene, opvartning af tømmermændsramt mand og en bittesmule krea..

Ikke nogen dårlig weekend, hvert minut blev blot udnyttet til fulde.. Jeg kunne ellers godt have brugt en middagslur, jeg er så træt så træt men nok en helt normal reaktion ovenpå alt det med min far..

I fredags lavede jeg aftensmad hos mine forældre, så det stod klar når min mor kom hjem fra sygehusbesøg. Laksestykker og en lækker improviseret salat med byg, rucola, rødbede (kogt), mandler, granatæble, æble, pære, mozzarella og en dressing af hindbæreddike, olie, salt, peber, 1 tsk sukker og lidt citronsaft.

Til dessert lavede jeg en nøddebund med hindbær/passionsskum. Helt enkelt og lynhurtigt at lave, men det smager altså drøn godt.
Klik her for opskrift på bunden. Skummet laver jeg af 100 gr. frosne hindbær der koger ud i 3-5 minutter og køler af. Pisker 1/4 liter fløde og vender de kolde hindbær og passionsfrugt (3 stk) i skummet og fordeler over kagen. Et drys med chokolade og mandler og der er ikke et øje tørt :o)

Håber I alle har haft en god weekend. Har du spændende planer for den nye uge?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...