lørdag den 31. august 2013

Et lille tip om en sky

Der er efterhånden mange, både her og på IG, der har spurgt til den sky Sigurd indtager de fleste måltider ved
Den er fra KG Design og forleden faldt jeg over den her til en god pris (30 kr billigere end mange andre steder) Den fås både i hvid, sort, lyseblå og lyserød

Forleden ankom en ny fin lyseblå sky herhjemme og jeg er sikker på den vil pynte fint på det nye sorte bord, når vi flytter middagen derind indimellem :o)

Da Jollyroom er nye i Danmark giver de 15% rabat til og med i dag d. 31/8, hvis man bruger koden JOLLYDK13 - det er da værd at tage med hvis man nu alligevel bliver fristet..

Nu er tippet ihvertfald givet videre..

Rigtig god weekend!

torsdag den 29. august 2013

Haps

Vores æbletræer bugner af æbler og de skal da ikke bare hænge til pynt (vel? :o)), så i går flottede vi os og spiste æblekage i solen på en helt almindelig onsdag.. Opskriften er denne, med æbler i stedet for blommer selvfølgelig ;o)

I denne uge har der været mega meget drøn på, blandt andet med ekstra fodboldtræning/kamp osv. Der har ikke været mange aftener hvor vi har kunnet sidde sammen allesammen og spise aftensmad.
Så er det godt at drengene er (ovenud) tilfredse med at få serveret pølsehorn..

Jeg fandt en enlig solsikke på min vej, den stod dér på en bar grusmark (!!) og så helt forladt ud.. Nu pynter den fint i vindueskarmen :o)
Helt poetisk så minder den mig på, at der kan gro smukke ting frem selv de mest utænkelige steder

Et nyt kreaprojekt som jeg har haft i tankerne i snart et par år, og som jeg også har haft alle tingene liggende klar til, har jeg endelig fået taget hul på.. Jeg er spændt på om jeg når at blive færdig "til tiden"...

I aften står den på bestyrelsesmøde. Nok det sidste for mit vedkommende efter 3,5 år. Det har været en spændende og lærerig proces at være en del af og jeg ville ikke have været det foruden :o)
(alligevel glæder jeg mig allerede lidt til at komme hjem på sofaen når det er "overstået" - undskyld men jeg er bare så TRÆT..)

Rigtig god lille-fredag til Jer alle

onsdag den 28. august 2013

Krukke

Jeg fandt denne søde, lille porcelænskrukke i genbrugen forleden. Jeg faldt vist for de fine blomster..

Den er da perfekt til hjemmelavet marmelade og klæder morgen-hygge-bordet temmelig fint ikke? :o)

tirsdag den 27. august 2013

Hindbær-frangipane med chokolade

I søndags bagte jeg en lækker nøddetærte med hindbær og brombær.
Min mor (og jeg) er vild med nødder og da vi skulle spise middag hos mine forældre besluttede jeg mig for at gå all in på nødder og andet godt

Tærten er forholdsvis let at begive sig ud i. Det der kan drille mest er tærtebunden, når den skal rulles ud, men den er ret nem at lappe igen hvis den ikke helt vil som du vil :o)

Du skal bruge:
Til tærtebunden:
120 gr. smør
250 gr. hvedemel
75 gr. flormelis
1 æg

Til fyldet:
65 gr. hasselnødder
65 gr. mandler
100 gr. blødt smør
100 gr. sukker
1 æg
50 gr. grofthakket chokolade
175 gr. bær, f.eks. hindbær eller brombær

Sådan gør du: 
Skær smørret i små tern og smuldr det med melet med fingrene til det bliver som revet ost. Tilsæt flormelis og æg og saml dejen hurtigt. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet 30-40 minutter.

Hvis du bruger frosne bær skal de helst optøes inden og vandet sies fra. Jeg koger altid hindbær inden jeg bruger dem så jeg er sikker på at slippe af med nasty bakterier der kan slå enhver mave til tælling.

Hak mandler og hasselnødder til fint mel i en foodprocessor. Pisk smør og sukker med en elpisker til det er hvidt. Vend ægget i og derefter nøddemelet.

Rul dejen ud og kom den i tærteformen. Bag bunden i en 200 grader varm ovn i 6-7 minutter.
Tag bunden ud, hæld det hakkede chokolade over og fordel dernæst fyldet ovenpå. Slut af med at fordele bærrene og kom den i ovnen igen i ca. 20 minutter til fyldet er gennembagt.

Servér med flødeskum, creme fraiche eller en god vanilleis.. Mmm



mandag den 26. august 2013

Weekendspam

Lækker mad, desserter, gåture, krearier, store maskiner, bagning og hygge, hvad mere kan man forlange?

William er i sommerhus med farmor og farfar, så Sigurd har haft nogle dage alene med os. Jeg er sikker på han har nydt det, det har vi også, men vi savner alle 3 William! Sigurd spørger ofte til hvor han er henne, men det er jo kun dejligt at høre at han savner ham :o)

Desværre har Sigurd haft feber de sidste 5 dage, i går tog det til igen, den steg og steg.. Humøret har dog ikke fejlet noget (for det meste) og der har været gang i den

En ny vej er ved at blive til i nærheden af vores hus, så en daglig vandring ned til alle maskinerne er selvsagt. Lidt løbecykelakrobatik på vejen hører også med, dejligt med underholdning på turen :o)

Et par puder er blevet færdiggjort og sendt ud i verden og endnu et patchworkprojekt er afsluttet, denne gang med et lille twist..

Søndag aften spiste vi middag hos mine forældre. Jeg stod for madlavningen og havde bagt burgerboller og dessert hjemmefra. Saml selv Mexi burgere med tzatziki, salsa, guacamole, jalapenos og diverse grønt til hovedret og en lækker nødde-bær-tærte med flødeskum til dessert.

Nu venter en ny uge, jeg kan simpelthen ikke forstå at det allerede er en uge siden det sidst var mandag, men det passer jo nok når kalenderen siger det..
Jeg glæder mig til jeg ikke længere er SÅ træt hele tiden ovenpå jobstart..

Rigtig god mandag ønskes I alle!

søndag den 25. august 2013

Upcycling - maskulint patchwork?

Nu kan det nok ikke helt udelukkes, at der ikke var en anden der kunne have haft glæde af den stribede skjorte, men ihvertfald var den for stor til min mand og den hang egentlig bare og fyldte op i klædeskabet..
Jeg rendte febrilsk rundt og ledte efter stribet stof, det er ikke rigtig til at opdrive nogen steder..

Løsningen blev at jeg nuppede skjorten og transformerede den til lapper..
Lapperne blev til en pude og nu kan min mand igen få glæde af sin skjorte, blot på en lidt anden måde, men jeg tror nu han synes helt godt om transformationen :o)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...