tirsdag den 30. april 2013

Kobber, træ, kork og marmor

Hvis man åbner et boligmagasin for tiden er det svært at komme udenom kobber, træ, kork og marmor..

Det er egentlig ikke fordi jeg lader min boligstil diktere af bladene eller moden, jeg går efter det jeg falder for og mixer gerne på kryds og tværs :o)

De seneste års retrofascination har jeg ikke delt, kun i meget begrænsede mængder hvor en enkelt ting eller to har fået lov at snige sig ind.
De nye tendenser med lyse vægge, overblik, enkelthed, træ, nordisk/skandinavisk lethed, smukke stilleben, et mix af nyt og gammelt, nøjsomhed, metaller osv. er jeg ret meget til..

Og så er jeg faktisk helt vild med kork, kobber, marmor og træ og har været det længe. Måske ligefrem længere tilbage end boligbladene når jeg ser mig omkring og tænker over hvornår de forskellige ting flyttede ind..

Priserne og udvalget i genbrugsbutikkerne afspejles oftest af efterspørgslen og jeg har været heldig at finde alt mit marmordims til 5-10 kr stykket og det samme gælder det lille kobberfad. Nu hvor trenden for alvor er ved at slå igennem er udvalget betydeligt mindre og priserne højere.
Korkdækkeservietterne er fra Søstrene Grene til noget lignende en rund tikrone, og så er det vist til at holde ud hvis man på et tidspunkt bliver træt af kork igen. 

Det er jo helt op til én selv om man vil det hele eller kun tage lidt til sig. Personligt tror jeg man skal passe på med at overgøre det og lave kæmpe tableauer udelukkende med marmor eller kobber, men i stedet forsøge at blande det lidt, så det ikke kommer til at ligne et udklip fra 80'erne..
I sig selv kan marmor fremstå meget koldt, men i samspil med "varme" ting som træ blødes det op.  

De små marmorplatter bruger jeg til varme ting på spisebordet eller som bordskåner. Marmorlysestagerne er sjove at mixe med andre f.eks. i keramik eller metal og lave et lille stilleben med. 

Kobber bruger jeg som en effekt sammen med træ og porcelæn. I det hele taget er jeg ret vild med metaller og ting der skinner og har måske nok været skade i et tidligere liv.. :o)

Er du til marmor, kobber og kork eller skal du lige vænne dig til at se på det (igen)? 

mandag den 29. april 2013

Helt nede i gear

Mere eller mindre sådan her har min weekend set ud..

Anders har haft vagt heeeele lørdag og heeeele søndag, så vi har været på besøg hos mine forældre, hvor drengene blev forkælet med en Flexi track bane som jeg fik til opgave at samle!

Vi har også haft tid til at lege og lave kikkerter af toiletruller og tape. Så simpelt men alligevel så sjovt, for man ser altså lidt skør ud når man holder den op for øjnene :o)

I går fik vi lyst til at bage pølsehorn, pizzasnegle, grovboller og blomkålspizza, så det gjorde vi :o)

Jeg var heldig at vinde to fine Gry Fager kopper hos Vibeke og de pynter nu ved siden af olier og krydderier og holder styr på persille og hvidløg :o)

Rigtig god mandag derude.. Min står på patchwork, kaffe, arbejde og kontrol på sygehuset med bettemusen
Krydser fingre for at det forløber godt og at alting ser ud til at hele som det skal X

søndag den 28. april 2013

Stikkelsbærcrumble med æblebid

Mine forældre har en stikkelsbærbusk i haven som giver en god portion bær hvert år. Vi når som regel ikke at bruge alle mens de er friske, og derfor bliver der også en god portion vi kan fryse ned til dårlige tider :o)

I går var drengene og jeg på besøg hos mine forældre mens Anders var af sted på vagt og en improviseret dessert til aftenens menu så dagens lys; stikkelsbærcrumble med æblebid. Ret så lækker og smager SÅ skønt af sommer og sol. Jeg elsker fusionen mellem surt og sødt!

Jeg noterede mig forholdene undervejs, så her kommer opskriften hvis du også er så heldig at have adgang til stikkelsbær - friske eller frosne :o)

Det skal du bruge:
500 gr. stikkelsbær
1 stort æble eller 2 små (gerne en sød sort)
1/2 dl. vand
150 gr. sukker
vanillesukker eller pulver

Evt. lidt extra sukker hvis stikkelbærrene er meget sure

80 gr. sukker
80 gr. hvedemel
80 gr. smør
40 gr. havregryn
Evt. grofthakkede mandler

Sådan gør du: 
Kog stikkelsbær og æble i tern med sukker, vand og vanillesukker/pulver ca. 15. minutter til det tykner
Si sukkervæsken fra så du har bærkompot og æbletern for sig

Smør en form med en lille smule smør og hæld frugten heri.

Smuldr dejen/crumblen sammen mellem hænderne og fordel den udover frugten i faddet
Hvis stikkelsbærrene er sure kan du drysse lidt extra sukker over inden du putter fadet i ovnen

Bag ved 170 grader varmluft i ca. 40 minutter til den er lækker gylden ovenpå

Servér lun med creme fraiche, flødeskum, skyr eller vanilleis

Du kan også lave en crumble med marcipan ligesom denne - det er altså også et hit :o)
Og egentlig dur de fleste frugter til en crumble, det afhænger udelukkende af smag og behag

Mums :o)

lørdag den 27. april 2013

Godt & Blandet - og en vinder af Søpapegøjen

Solstråler, nye cardi's, formiddagshygge med gravid veninde jeg ser alt for sjældent, tallerken-fund, udendørsleg, grovtærte, nye fodboldstøvler der bliver brugt med stor iver til træning og i haven, zapp is, frokostrester, regnvejr, solskin, varme hveder med en dags forsinkelse, lækker chokoladekage, havearbejde..

Det har været en hektisk uge og mit hoved har været på overarbejde. En uge med masser af ny viden og udfordringer, både professionelt og privat.
Sofaen/sengen har været min ven så snart drengene var puttet...
Sigurd er vildt god til at lade armen hænge i slyngen. På mandag skal han til kontrol. Det bliver spændende omend højst sandsynligt fyldt med gråd for han har ikke meget til overs for sygehusbesøg efterhånden.. Tusind tak for alle Jeres søde hilsner til ham og os!

Nu skal weekenden nydes med god tid og leg, men inden da skal en glædelig nyhed overbringes;

En vinder af Søpapegøjen er fundet. Efter sammentælling, eftertælling og skrivekrampe trak Sigurd en vinder med den raske arm :o) Tillykke til Maja
Jeg håber du bliver rigtig glad for den. Send mig en mail med din adresse, så skal jeg sørge for at Søpapegøjen lander hos dig snarest muligt.

Til alle Jer andre: Tusind tak fordi I havde lyst til at lege med. Stay tuned - jeg har masser af lækre give aways i ærmet, der er meget fint at glæde sig til :o)

Rigtig god weekend

torsdag den 25. april 2013

Sidste chance..

.. for at være med i lodtrækningen om den lækre Søpapegøje er fredag kl. 18

Klik her hvis du også skal nå at have lodder med i puljen :o)

onsdag den 24. april 2013

Når det, der ikke må ske, sker..



Forleden stod mit hjerte stille et øjeblik...
Der skete det der ikke må ske, men som kan være ret svært helt at undgå med to (tre) vildbasser på matriklen...
Sigurd faldt et par trin ned fra legestativet i haven og landede helt uheldigt på højre side med armen under sig.

Han kunne ikke bevæge armen, men efter noget tid begyndte han og armen at blive sig selv igen og det virkede som om det blot var slaget der havde givet en ordentlig lammer..

Vi fulgte heldigvis vores intuition, for det føltes forkert når vi løftede ham.
Hos lægen blev vi sendt til røntgen for en sikkerheds skyld.
Det endte med en tur på skadestuen og en helt masse sygeplejersker der forsøgte at udtænke den bedste måde at få armen "bundet fast", for gips på en brækket skulder er ikke så lige til..

Nu forsøger vi så at fortælle Hr-Sigurd-jeg-har-krudt-i-r.. at han skal sidde stille den næste uge, indtil næste kontrol..
Han har heldigvis accepteret ret hurtigt at han ikke har samme førlighed som ellers og er blevet god til at bruge venstre hånd i stedet. Men man kan altså ikke køre scooter eller rutsche med kun én arm, så det bliver nok alligevel en lidt lang uge..

Pyha, jeg forsøger at se det fra den positive side og glæde mig over at det ikke endte i operation eller det der er værre..
Og så gør jeg det bedste jeg kan for at varte op med kys, nus og smoothies.. :o)

Det koster knubs at være lille - men også at være forældre :o)

tirsdag den 23. april 2013

Opskrift på grove pølsehorn & pizzasnegle

Pølsehorn og pizzasnegle er yndlings herhjemme, specielt hos drengene :o)
Jeg er dog ikke meget for de helt hvide versioner, så jeg putter gerne groft mel og kerner i - og drengene klager ikke..

Flere har efterspurgt opskriften på grove pølsehorn og pizzasnegle og jeg har nu forsøgt at få mængderne ned på papir, for jeg laver det som regel på slump..
Herhjemme er de et hit både til frokost, aftensmad, på skovtur (i haven) eller i madpakken :o)

Det skal du bruge:
1 dl skårne rugkerner
1 dl kogende vand
25 gr. gær
5 dl vand
Et nip salt
100 gr. rugmel
200 gr. fuldkornshvedemel
Hvedemel

Sådan gør du:
Kog vand i f.eks. en elkedel og sæt 1 dl skårne rugkerner i blød i en skål med 1 dl kogende vand. Lad det stå 30-60 minutter.

Når de skårne rugkerner har hvilet, opløses gæren i lunkent vand (vandet fra elkedlen er nu ved at have lunken temperatur - ellers put lidt koldt vand ved indtil kropetemperatur opnåes, hellere for koldt end for varmt)
Tilsæt rugkernerne, salt og rugmel og bland godt sammen.
Tilsæt fuldkornshvedemel lidt ad gangen og rør godt imens.
Til sidst tilsættes hvedemel lidt ad gangen og æltes godt ind i dejen.
Når dejen er smidig og glat stilles den til hævning 1 time

Derefter deles dejen i 2 og rulles ud til enten pizzasnegle, pølsehorn eller begge dele :o)
Denne gang var fyldet i pizzasneglene hjemmelavet tomatsovs, squash i tynde skiver, kylling og revet ost. Kun fantasien sætter grænser her :o)

Bages ved 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter (alt efter størrelse)
Pølsehornene er færdige når de lyder hule når du banker dem under bunden

Velbekomme :o)

mandag den 22. april 2013

Opbevaring under skråvæggen

På 1. salen, lige til venstre for trappen, var der før et hul.. Stort set umuligt at bruge til noget p.g.a. den skrå væg og begrænsede mængde plads.

Det er der nu lavet om på! Min mand har tryllet de få kvadratmeter om til et skab med god plads og jeg er helt vild med det!
Lågerne er lavet af rå træplader der kan skiftes ud, når vi engang ikke synes at det skal se sådan ud længere.

Det har været færdig en uges tid nu og jeg går stadig og summer over det. Åbner lågerne, kigger ind, lukker dem igen.. Som om jeg ikke helt kan fatte at jeg nu har et stort skab der bare kalder på at blive fyldt op :o)
Jeg kan ikke blive enig med mig selv om hvordan jeg får det indrettet på allerbedste vis, men nu må jeg snart kaste mig ud i det.
Det er ihvertfald kærkomment med skabsplads - det kan man ligesom bare aldrig få for meget af vel? :o)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...