fredag den 29. marts 2013

Påskeferie, knude og kager

Vi har nydt de første dage af påskeferien med god tid, leg og smovserier.

Tirsdag tog vi en tur med bybussen, til stor morskab for især Sigurd. Vi kørte ind til gågaden og drak varm kakao og smoothies på en café. Ren hygge :o)

I går og i dag har min mand vagt og i dag har han tilmed fødselsdag og kommer først hjem i aften når drengene sover, så jeg har været i gang med at bage kager til ham og hans kollegaer - for jeg kan da ikke lade være med at fejre ham bare lidt!
Det blev til gulerodsmuffins med hvid chokolade frosting og chokolademuffins med vanillefrosting der i dagens anledning blev blå, så det hele ikke blev alt for tøset :o)
(Og ja, vi har selvfølgelig prøvesmagt :o))

Jeg har desværre været ramt af influenza siden mandag, men det skal ikke holde mig tilbage :o)
Fik lyst til is, så en omgang bananis med daimstykker blev fremtryllet.
Sigurd ønskede pandekager dagen efter og så var det jo perfekt med is-rester.

Vi fandt en isskulptur der hang i grenene i haven, et helt kunstværk kreeret af en utæt tagrende..

Midt i mit (store) patchwork projekt tog jeg mig tid til at lave en knude. Et lidt hurtigere projekt, der blev færdigt på en halv dag. Den passer perfekt på min stol i køkkenet :o)

Rigtig god påske til Jer alle og tak fordi I kigger forbi!

torsdag den 28. marts 2013

Give Away - Nice to have

Forleden skrev jeg om denne Nice to have pakke vi fik med posten fra Mammashop.

Nu har du chancen for at vinde samme pakke! Til dig selv eller måske én du gerne vil forkæle?
Pakken består af et spiseunderlag, et par solbriller (str. 2-6 år) og en Buggy Buddy lås

Det eneste du skal gøre for at deltage er at skrive en kommentar til dette indlæg.
Jeg trækker en vinder d. 5. april kl. 19.

Selvom det ikke er et krav for at deltage vil jeg alligevel lige slå et slag for Bloglovin - du kan finde mig her og du er mere end velkommen til at følge mig. :o)

onsdag den 27. marts 2013

The way I (patch)work it... DIY

En del har efterhånden spurgt mig til hvordan jeg patchworker og derfor dette indlæg :o)

Jeg er på ingen måde ekspert, det meste er "selvlært" og lært ved at prøve sig frem, derfor er dette kun en forklaring på hvordan jeg gør og hvad jeg har gjort mig af erfaringer hen ad vejen :o)

Efter at have forsøgt mig både med at ri og med papirsclips er jeg kommet frem til at jeg klart foretrækker at bruge limpen i stedet for. Det er super nemt, det holder stoffet helt på plads og det tager ikke så lang tid at gøre som at sidde at ri (og efterlader ikke små mærker efter nålen på forsiden af stoffet)

Derudover er jeg så doven at jeg ikke selv klipper stykkerne. For det første synes jeg det er svært at få dem helt nøjagtig samme størrelse og derudover lader jeg dovenskaben bestemme her - så kan jeg bruge tiden jeg har vundet, på at sy i stedet :o)
Jeg kan bl.a. anbefale at købe stykkerne her, de har en del forskellige skabeloner og størrelser.
Limpen og refills køber jeg i Stof&Stil.

Grej der er godt at have:
Limpen (og refills)
Skærer
Underlag
Stof
Tråd og nål
Tålmodighed :o)

How to work it:
Jeg skærer stof ud der passer til f.eks. en sekskant, så der er lidt extra stof hele vejen rundt. Så limer jeg ellers på en side, folder den op på papiret og fortsætter hele vejen rundt.
Når jeg har lavet masser af stof-stykker er det bare med at gå i gang med at sy.
Du kan vælge bare at give dig i kast med det og lade tilfældighederne styre eller du kan lægge det op i et bestemt mønster.

Læg stykkerne ret mod ret og så er det ellers bare at sy med små sting hele vejen hen.
Når jeg har syet stykker på hele vejen rundt om f.eks. en sekskant fjerner jeg papiret fra den i midten. Det fungerer bedst for mig, så kan jeg bedre folde og sy samlingerne sammen.
Jeg ved at der er nogen der lader alle papirsstykker sidde på til de er færdige. Det kan man også hvis man synes..

Så er det ellers bare at sy og sy indtil du har nået den størrelse du ønsker :o)
Rigtig god fornøjelse


Er du i tvivl om noget eller har tilføjelser er du mere end velkommen til at skrive :o)

tirsdag den 26. marts 2013

Nice to have..

Forleden kom en pakke med posten fra Mammashop med lækre ting, der er gode at have når der er små fedtfingre i huset og nu hvor foråret helt sikkert er liiige om hjørnet! (Er det ikke?)

Sigurd har fået nyt spiseunderlag der er formet som den fineste sky. De sidste par år har han haft et lignende, formet som en bil og det har virkelig gjort et godt job! Det er kraftigt og skridsikkert og bliver liggende der hvor man ligger det - og så er det nemt at tørre af eller ligefrem vaske under vandhanen.

William har fået et par nye solbriller, som han gerne har siddende i håret når de ikke er i brug :o)
Og jeg har været heldig at få en Buggy Buddy lås, der både kan bruges til at låse klapvognen fast til f.eks. et hegn eller som på billedet, låse tasken fast på styret så jeg ikke behøver bekymre mig om at den ender i de forkerte hænder..

Nu venter vi så bare på at solen for alvor brænder igennem så vi rigtig kan komme på tur :o)

Om et par dage skyder jeg en Give Away i gang, sponsoreret af Mammashop.dk, hvor du kan vinde præcis samme pakke som den vi har fået med posten. Måske du kan bruge det selv eller kender en du kan glæde?

Indtil da vil jeg anbefale at kigge forbi Mammashop, de har virkelig mange lækre ting, specielt til ventende og småbørnsmødre - og indtil d. 1. april er der fri fragt ;o)

mandag den 25. marts 2013

G R I N

Billeder fra (endnu) en skøn weekend.
Fredag fik vi risotto med kylling, som drengene kaldte for risengrød. Nu går jeg og bekymrer mig om, om de ingen smagsløg har? Eller om det bare er for længe siden vi har fået risengrød..?

Lørdag var jeg et hurtigt smut på Stumpemarked, jeg elsker at gå og kigge på alle de skægge og fine ting man kan anskaffe sig sådan et sted. Et par ting kom med hjem i farten. Bl.a. en lille kanin og en træ-fugl der indtil videre pynter i sættekassen.
Lørdag aften var vi til før-påskemiddag hos mine forældre. Min lillebror kom også. Det var hyggeligt. Drengene kastede som altid deres kærlighed på ham fra det øjeblik han trådte ind af døren, så han var beskæftiget hele aftenen, det er hårdt at være populær :o)
Jeg stod for desserten (surprise.. :o)) Denne gang en brun (men lækker) en af slagsen; en karamel-pære tærte a la denne.

Søndag startede vi dagen langsomt med morgenmad og fjernsynskiggeri.
Om eftermiddagen nød vi en æble-pære-lakridssnegl og en tur på naturlegeplads. Det er altid et hit når vi beslutter os for at køre derud.
Det var skiiii koldt men virkelig skønt med solskin og glade, grinende drenge der kastede sig rundt som frygtløse, små banditter!

Og så har jeg haft mulighed for at tilbringe en times tid med kreaprojekter, som jeg glæder mig til at vise lidt mere fra snart..

Håber også din weekend har været skøn?
Rigtig god, ny uge (eller måske påskeferie?) til dig!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...