mandag den 28. januar 2013

Sundhed og synderier..

I fredags stod menuen på nuggets med fritter og hjemmelavet ketchup. En klassiker herhjemme der altid tager kegler :o)

I lørdags blev drengene passet og vi havde venner på besøg til middag. En oplagt mulighed for endelig at få bagt den lækre, smækre hindbær-chokolade-brownie-cheesecake-kage-dessert som jeg for længe siden havde printet opskriften ud på herfra..
MUMS siger jeg bare..!

Den er lækker (og tung heldigvis) så der var rigeligt til også at kunne invitere kaffegæster forbi søndag :o)

Til håndboldkampen (og den halv-tømmermændsramte mand) blev der søndag bagt pizzasnegle og pølsehorn.
En søndag der sagtens kunne gentages :o)

Håber du har nydt weekenden?

Vi starter den nye uge med en mindstemus der igen er ramt af feber.. Kære forår, kigger du snart forbi?

torsdag den 24. januar 2013

Uden mad og drikke...

Frugtsalat-rester er en skøn hverdagsluksus - og ja, flødeskum må der altså til..

En smule syning bliver det også til; et par kaniner til et par søde piger er fløjet fra reden nu. Håber de kommer til at bring glæde der hvor de lander :o)

Posten kiggede forbi med en pakke fuld af Urtekram lækkerier. Det kom der en skøn (og hurtig) kyllinge/pasta ret ud af, som Umahro er hjernen bag.
Der er flere opskrifter hvor de kommer fra, jeg skal blandt andet snart forsøge mig med denne chokolade-rødløgsdressing - lyder det ikke for syret? :o) Det kan da kun være godt - der er jo chokolade i :o)

Rigtig god lille-fredag derude :o)

onsdag den 23. januar 2013

Forpremiere på fastelavnsboller - opskrift

Indrømmet - jeg er ude i lidt god tid.. Jeg ved godt at det først er fastelavn d. 10. februar...

Men... Jeg har været heldig at få tilsendt nogle lækkerier fra Odense marcipan, og de skal da ikke ligge her og samle støv vel? :o)

Forleden viste jeg kokostoppe, som blev til af en pakke "kokosdrøm" - simpelthen så nemt at lave og de smagte skønt. (Jeg tror nu stadig at jeg foretrækker at lave mine ting "fra bunden", men det er da en super løsning hvis man ikke er den store bager eller kun lige har 5 min og gerne vil servere friskbagte kager til kaffen :o))

I går stod fastelavnsbollerne så for tur. Min mand havde vagt, så hvorfor ikke forkæle ham og hans kollegaer lidt :o)

Jeg har ændret en smule i den oprindelige opskrift, nedenfor er min version af bollerne som også er dem der er på billederne - og som vel egentlig sagtens kan kaldes noget andet end fastelavnsboller og spises hele året rundt? :o)

________

24 fastelavnsboller
Du skal bruge: 
Til dejen
3,5 dl mælk (måske egentlig bedst med sødmælk, men jeg har som regel kun skummetmælk på lager og det fungerede fint)
100 gr smeltet smør
50 gr gær
1/2 tsk salt
75 gr sukker
ca. 600 gr hvedemel

Til fyld
1 pose Odense kransekagemasse
1 æg
2 spsk koldt vand

Til glasur
125 gr flormelis
Kogende vand (ca 3-4 spsk)
50 gr smeltet chokolade
Evt. frysetørrede hindbær

Sådan gør du:
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt det smeltede (ikke brandvarme) smør. Kom sukker og salt i dejen og til sidste hvedemel og rør/ælt til den er fast og elastisk.

Lad dejen hæve 30-45 minutter.
Del dejen i to, rul hver til en pølse og skær dem i hver 12 stykker som trilles til boller. Sæt bollerne på 2 bageplader. Lad dem hæve yderligere 1 time.

Tryk en fordybning i midten af hver bolle (jeg brugte en ske) og sprøjt kransekagemasse i hullerne. Pisk ægget med 2 spsk koldt vand og pensl bollerne. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 12-15 min.

Lad bollerne køle af på pladerne.
Derefter rører du glasur og smelter chokolade og rører det sammen. Jeg lavede glasuren rimelig tyk og lagde en ring om kransekagemassen. Derefter lavede jeg en lidt tyndere glasur som jeg sprøjtede over bollerne og dryssede til sidste med frysetørrede hindbær for at give dem lidt farve og sjov :o)
Jeg synes at det syrlige fra hindbærrene klæder det søde fra bollen og kransekagemassen vældig fint :o)

________

Jeg havde aldrig forestillet mig at jeg skulle bage fastelavnsboller med kransekage i midten, men det var nu slet ikke dumt!
En af Anders' kollegaer udbrød ligefrem "Nøj, de smager godt de her" da han tog en bid :o)

Selvom der stadig er nogle uger til fastelavn er det nu ikke helt dumt at have øvet sig lidt på forhånd..
Og hvem kan ikke spise en fastelavnsbolle selvom det er januar? :o)

mandag den 21. januar 2013

Så har jeg også prøvet det..

Ja altså, at bage et grydebrød...
For ikke så længe siden var vi heldige at få en Le Creuset gryde i indflyttergave, og jeg havde ønsket mig den aller mest fordi jeg gerne ville forsøge mig med "verdens bedste brød". I går kunne jeg så servere et grydebrød for første gang. Og lækkert, det var det :o)

Til aftensmaden var det fremme igen, denne gang med hjemmelavet tomatsauce og revet ost på. Også en succes :o)

Sigurd og jeg har brugt en hel del tid i (lege)køkkenet. Der bliver pisket, hældt op, drukket, spist, serveret, ryddet op og rodet. Han udvikler sig med lynets hast, jeg kan næsten ikke følge med! Alle ord vi siger, gentager han. Det er nok ikke alle der helt forstår alt hvad han siger, men det gør vi :o) - næsten..

Fødselsdagsinvitationerne til den nærtforestående 2 års fødselsdag er endelig blevet helt færdige og sendt omkring. Nu skal jeg videre i forberedelserne, elsker det :o)

Håber også du har haft en god weekend?
Rigtig god, ny uge

fredag den 18. januar 2013

God weekend


Billeder fra de sidste dage.

Vi har været temmelig nedlagt af sygdom, så kassen med bekæmpende og forebyggende Echinaforce midler kom ret så belejligt :o)
Alfons Åberg har også været på spil, han er nu så kær og en favorit både hos store og små herhjemme :o)

Jeg har forsøgt mig med en opskrift fra "Sundt sødt". Kager der nærmest er sunde... hmm. Men altså, det gik rent hjem hos drengene. William synes de var SÅ lækre - så mon ikke de kommer på plakaten igen en anden gang :o)

I går blev min lille bitte store lillebror færdig som ingeniør og det blev fejret med 3 retters menu hos mine forældre. Så er man altså en stolt storesøster :o)
Da vi voksne fik tiramisu til dessert havde jeg lavet bananis til drengene på min nye ismaskine, som vi var heldige at få i indflyttergave af Anders' lillesøster. Den skal I nok komme til at høre meget mere om :o)

Nu vil jeg ønske Jer alle en rigtig god weekend :o)

P.S. Kig gerne forbi her under Til salg - jeg har lige sat nogle fine Applicata Rolf lysestager til salg, som jeg desværre ikke har plads til herhjemme..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...